Početna Društvo Besplatno korišćenje morskog dobra za sportiste i ronioce

Besplatno korišćenje morskog dobra za sportiste i ronioce

2

Klubu za sportski ribolov „Lučica Zelenika’’ iz Herceg Novog, Regionalnom ronilačkom centru za podvodno deminiranje i obuku ronilaca iz Bijele, Jedriličarskom klubu „Lahor’’ iz Kotora, VPK „Kumbor’’ iz Kumbora i drugim  vaterpolo klubovima koji koriste otvorene bazene u Boki kotorskoj.

Herceg Novi

Vlada je dala saglasnost na prijedloge odluka o ustupanju na besplatno korišćenje dijelova morskog dobra za period 2019 – 2023. godine.

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore je dostavilo Ministarstvu održivog razvoja i turizma Prijedlog odluka o ustupanju na besplatno korišćenje dijelova morskog dobra.

Kako se navodi u Informaciji koju je usvojila Vlada odluka se donosi radi unaprijeđenja korišćenja i uređenja dijelova morskog dobra u državnoj svojini, saradnje sa društvima čiji je osnivač Vlada Crne Gore, a sa druge strane podsticanja razvoja morskog dobra i unaprijeđenja saradnje sa civilnim društvima/klubovima i udruženjima koji neprofitno koriste dijelove morskog dobra.

„Saglasno Atlasu crnogorskih plaža i kupališta i Programu privremenih objekata u zoni morskog dobra za period 2019-2023.godine, Ministarstvo održivog razvoja i turizma smatra svrsishodnim da se dijelovi morskog dobra ustupe na besplatno korišćenje ne samo za 2019.godinu, kako je navedeno u Odlukama, već za period od 2019-2023.godine“, navodi se , pored ostalog, u Informaciji.

2 Komentari

  1. Lijepo, ali to je naše. Zašto o tome odlučuje Podgorica, bilo da poklanja, bilo da naplaćuje? Poklanjamo li mi što na obali Morače?

    25
    3

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code