Besplatno prvacima knjige, časopis „Cvrčak“ i prevoz za đake iz sela

Besplatno prvacima knjige, časopis „Cvrčak“ i prevoz za đake iz sela

5
Podijeli

Za oko 3 hiljade hercegnovskih osnovaca i 1082 srednjoškolaca počela je nova školska godina, iako je 185 maturanata na djačkoj ekskurziji.

Poseban dan je za one koji su prvi put sjeli u školske klupe – 346 đaka prvaka, ali i njihove roditelje i učitelje. Njima su u učionicama učitelji i učiteljice podijelili komplete udžbenika, poklon Opštine Herceg Novi.

Picerija i restoran

Kako je saopšteno iz pr službe Opštine, na ovaj način lokalna uprava je đacima obezbijedila koristan poklon na početku školovanja i pomogla roditeljima da ih pripreme za školsku godinu. Opština je prvacima poklonila i dječiji časopis „Cvrčak“.

Takođe, Opština Herceg Novi je obezbijedila besplatan prevoz tokom cijele školske godine svim đacima iz novskih sela, kao i onima čije su porodice u teškoj materijalnoj situaciji.

Sekretarka za društvene djelatnosti i sport Opštine Herceg Novi, Vesna Samardžić prisustvovala je priredbi u Osnovnoj školi „Dašo Pavičić“, u koju je ove godine upisan najveći broj prvačića, čak 170.

Ona je đacima, roditeljima, učiteljicama i upravama škola u Herceg Novom, u svoje i ime lokalne uprave, poželjela uspješan početak i cijelu godinu sticanja znanja, vještina i prijateljstava.

“Želim vam da uzmete najbolje od onoga što će pred vama biti – znanje, iskustvo, da otkrijete neke nove talente, upoznate drugare, zaljubite se, ali i da ne izgubite ono što je danas u vama- ushićenje, polet, želju za učenjem i radoznalost.

Odaću vam jednu tajnu – samo pitajte! Uvijek, sve što vas zanima, sve što ne znate..i sve one kojima vjerujete – učitelje, roditelje, rodbinu, drugare, knjige.

Ako na neko od pitanja ne budete dobili pravi odgovor, možda je to samo početak. Možda ćete baš jedno od vas taj odgovor naći i saopštiti ga ostatku svijeta.

Čuvajte osmjehe, stremite uspjehu i učinite svoje roditelje i učitelje ponosnim”, poručila je Samardžić najmlađim đacima.

5 Komentari

  1. Svim vlasnicima firmi i tzv. sefovima, koji ne mogu pustiti radnika sa posla pola sata da uzme dijete iz skole, zelim da sto prije propadnu. Hvala.

  2. Ajde mozda jednom budemo i Opstina koja je na pjeni od mora pa da se svim djacima na teritoriji Opstine obezbjede knjige ili na primjer kad bi u svim Skolama za obrok bilo neko voce ili slicno , kad vec prepisujemo od Hrvata sto ne prepisemo tako nesto pametno.

    Sretno svim prvacima i neka im je na zdravlje !

    29
  3. Sretno im bilo učenje i vjerovanje,možda i odrasli nešto uz njih nauče.Sluša se samo onaj kome se vjeruje,ali malo ko sluša kad poraste.

    15

Ostavite komentar

*

code