Početna Oko nas Kotor Besplatno savjetovalište za korisnike psihoaktivnih supstanci i porodice korisnika u Kotoru

Besplatno savjetovalište za korisnike psihoaktivnih supstanci i porodice korisnika u Kotoru

0

U Kancelariji za prevenciju bolesti zavisnosti, RE populaciju i rodnu ravnopravnost, koja funkcioniše pod okriljem Sekretarijata za kulturu, sport i društvene djelatnosti Opštine Kotor, ponovo je otvoreno besplatno savjetovalište za maloljetnike/ce koji/e zloupotrebljavaju psihoaktivne supstance ,kao i za članove/ce njihovih porodica.

Projekatje pokrenut u saradnji sa NVO Preporod, koja je počela sa implementacijom projekta „Podrška ugroženim kategorijama stanovništva poslije pandemije COVID 19“. Osim besplatnog savjetovališta u Kotoru, poseban fokus ovog projekta biće na podršci i pomoći osobama kod kojih se zavisnost razvila tokom trajanja pandemije COVID 19.

Uz pomoć i podršku Kancelarije, multidisciplinarni tim sačinjen od eksperata/tkinja iz oblasti psihologije, socijalnog rada i peer eksperta pružaće pomoć i usluge savjetovališta.

Savjetovalište će raditi dva puta sedmično, u periodu od 16 do 20 časova. Fiksni termin će biti utorak, dok će se drugi radni dan prilagođavati u dogovoru sa porodicama koje budu iskazale interesovanje i potrebu za uslugama savjetovališta. Obavezno je zakazivanje termina telefonskim putem, na 067 423 995 ili pozivom na besplatnu liniju 0800 814 00. 

U projekat će biti uključeno i Udruženje paraplegičara/ki Kotor. Za članove/ce ovog udruženja, kao i za članove/ce njihovih porodica i volontere/ke planirano je sprovođenje edukacije o specifičnostima u oblasti bolesti zavisnosti, mogućnostima tretmana, partnerskim terapijskim zajednicama iz čitave Evrope, kao i u samom Preporodu.

Projekat se realizuje u okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu – ReLOaD, koji finansira Evropska unija, a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), u partnerstvu sa opštinama Kotor, Tivat, Nikšić, Pljevlja i Podgorica.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code