Početna Kultura Beti Đorđević i mnogi izvođači regiona dolaze u Đenoviće

Beti Đorđević i mnogi izvođači regiona dolaze u Đenoviće

5

Festival “Mještani mještanima” s ambicijom da postane tradicionalna manifestacija najavljena je treći put u Đenovićima, od 12. do 14. avgusta. U ovom malom mjestu na hercegnovskoj rivijeri, koje baštini kvalitetnu muziku, nastupiće legendarna Beti Đorđević, uz veliki broj bendova iz regiona.

Koncertni program tokom tri večeri festivala ispred Doma kulture u Đenovićima počinjaće od 21 sat.

Pored bogatog muzičkog programa grupa mještana Đenovića koja organizuje ovaj festival najavljuje i izložbe brojnih umjetnika iz Crne Gore i regiona. Slike i crteži Mihaila Ćurčina, Nikole Ćurčina, Jasne Opavski, Bisenije Tereščenko, Borisa Dragojevića, Stefana Vukasovića, kao i gostiju Hercegnovskog strip festivala biće izložene u Domu kulture. Tokom tri dana festivala posjetioci će biti u prilici da prisustvuju i crtanju uživo.

Sjutra veče festival otvara đenovički bend “Mještani”, nakon kojih će se od 22h publici, drugi put u Đenovićima, predstaviti mladi beogradski rockabilly bend “Hunting Souls”. Od 23h, takođe drugi put na ovom festivalu, nastupiće hercegnovskoj i regionalnoj publici dobro poznat bokeljski blues rock bend “Light under the black mountain”.

Za drugo veče festivala zakazani su nastupi mladog hercegnovskog benda “P.R.C.” , nakon kojih će se kratkim performansom predstaviti specijalni gost iz Perua. Interesantno je da je glavni izvođač druge večeri, od 22h, bivši kandidat za predsjednika Srbije, Luka Maksimović, poznatiji kao Beli Preletarčević sa svojim bendom “El prezidente” koji izvodi autorske hard core rap numere.

Treće i završno veče festivala otvoriće Mjesna muzika Đenović koja je nedavno na Kanli kuli priredila nezaboravan koncert. Zvijezda večeri biće legendarna jazz i soul diva Beti Đorđević, čiji se nastup dugo očekuje i priželjkuje u Đenovićima.

Festival “Mještani mještanima” organizuje grupa Đenovičana, ljubitelja kvalitetne muzike. Oni, uz veliki entuzijazam i naravno pomoć sponzora, nanovo oduševljavaju festivalskim programom uspjevajući da u ovo malo mjesto dovedu legende ex Yu prostora.

Osim toga, podsjetimo da su “Mještani” u oktobru prošle godine organizovali rock n roll koncert, “Đenovići Beogradu” ispred hotela Jugoslavija, kada su nastupili “Hunting souls” i đenovički all star bend “High horses”.

Mještani mještanima u Đenovićima pripremaju najbolju zabavu, a dobre ritmove i energiju podijeliće sigurno i sa fureštima.

5 Komentari

  1. Đenivići, malo primorsko mjesto u Boki Kotorskoj, uvijek je gajilo ljubav prema muzici, a tokom godina rada Mjesne muzike “Đenović” i KUD “Sloga”, mjesto je postalo prepoznatljivo po promociji tog vida kulturnih djelatnosti. Kao amateri, a zaljubljenici u ono što rade, postali vidljivi i van mjesta u kome žive i rade. Bravo.

  2. Trebalo je da se zove “Mještani fureštima” a “Mještani” mještane neka zabavljaju zimi.
    Osim nespretno sklepanog imena ostalo je ok!

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code