Bez incidenata i intervencija policije, Hitna služba u kolima dočekala Novu

Bez incidenata i intervencija policije, Hitna služba u kolima dočekala Novu

1
Podijeli

Ispraćaj stare i doček Nove godine, u Herceg Novom je prošao uz dosta vatrometa, sa svih strana, a ne samo na centralnoj proslavi u Igalu. Uobičajeno bilo je i dosta praska petardi i drugih pirotehničkih sredstava, tokom noći, posebno od pet-deset minuta prije i poslije ponoći.

Međutim, sve je bilo u granicama “razumnog i očekivanog”, kako bi se obilježio taj prelomni momenat i smjena stare sa Novom godinom. U Centru bezbjednosti Herceg Novi nijesu evidentirali nikakvu zloupotrebu ovih sredstava, niti povrede.

Picerija i restoran

Kako su nam kazali novogodišnji praznici prolaze zaista u prazničnom duhu i nije registrovan nijedan slučaj narušavanja javnog reda i mira:

“Kontrole jesu pojačane, ali za sada sve prolazi bez ikakvih problema. Nijesmo nigdje intervenisali i nadamo se da će praznični duh i dobro raspoloženje da se nastavi bez negativnih posljedica”, kazali su nam kratko u CB-u.

Oni još jednom apeluju na što oprezniju upotrebu pirotehnike, ali i opreznost u saobraćaju. Posebno skreću pažnjiu vozačima da ne voze ukoliko su konzumirali alkohol.

U Komunalnoj policiji, koji imaju pojačana dežurstva, takođe potvrđuju da su imali dvije mirne noći, bez intervencija i poziva Call centra.

Ipak, oni koji čini se nikada ne miruju jesu zaposleni u Službi Hitne medicinske pomoći. Na žalost, njih ni sinoć nije mogao zaobići posao, ali kako su nam kazali u ovoj Novoj godini, sve je bilo u granicama očekivanog:

“Uglavnom, sve kako se i moglo pretpostaviti, imali smo par slučajeva prekomjernog korišćenja alkohola, a izlazili smo i na teren nekoliko puta. Međutim, kritičnih situacija nije bilo. Ono što je možda kuriozitet jeste da ponoć, ipak, nijesmo dočekali u prostorijama Hitne pomoći u Domu zdavlja, već u službenom vozilu, na terenu. Onda smo stali, sačekali tih par minuta dok se godina “prelomi” i iz auta posmatrali vatromet”, priča nam dežurni ljekar, dr Radulović.

Nada se da će i večeras sve proteći bez većih problema, apelujući na građane, naročito mlađe generacije, da ne pretjeruju sa konzumiranjem alkoholnih pića.

1 komentar

Ostavite komentar

*

code