Bez kvoruma vanredna sjednica Skupštine TO Herceg Novi

Bez kvoruma vanredna sjednica Skupštine TO Herceg Novi

20
Podijeli

Vanrednu sjednicu Skupštine Turističke organizacije Herceg Novi sazvao je danas potpredsjednik Opštine, u funkciji vršioca dužnosti predsjednika Opštine i Skupštine TO, Dragan Janković, ali ona nije održana.

To je bio zahtjev osam članova Skupštine, koji su pokrenuli inicijativu o razrješenju Izvršnog odbora Turističke organizacije Herceg Novi.

Picerija i restoran

– Zakazao sam vanrednu sjednicu samo zato što stručne službe TO nijesu ispoštovale proceduru, pa je ostalo da se zakaže na drugačiji način. U svakom slučaju, sjednica je zakazana na osnovu spiska dobijenog od TO o svim članovima, kojih, po toj informaciji, ima 23 – kazao nam je Janković.

Statut TO, koji je usvojila Skupština opštine kao osnivač definiše broj članova Skupštine na 33. Janković, međutim, nije dobio danas njihova imena, ali Statut dozvoljava da Skupština može donositi odluke kada je prisutna polovina od ukupnog broja njenih članova.

– Pošto se danas odazvalo 11 članova Skupštine, konstatovali smo da nema potrebnog broja članova za donošenje odluka i na taj način je ova Skupština i završena. Dalje će se o inicijativi odlučivati u skladu sa Statutom – kazao je Janković.

Da bi Skupština TO imala validan kvorum za odlučivanje, mora biti prisutno 17 članova, koliko čini većinu, kako je definisano Statutom ove organizacije.

– Ostaje mi i dalje nejasna ta razlika od imenovana 23 člana, koliko sam dobio da sačinjava Skupštinu, do 33 koliko po Statutu treba da broji Skupština. Zašto ta mjesta za dvije godine nijesu popunjena, takvu informaciju nisam dobio, a da nagađam, ne želim – kazao je Dragan Janković.

20 Komentari

  1. @DUSAN SILNI,
    Ne sprdaj se. I ne plasi ljude sa bivsim kompromitovanim opozicionim funkcionerima. Sustina je da se DPS onemoguci u daljoj hajduciji. “Kidanju glava” nepododobnima i “uhljebljavanju” partijskih vojnika. Naravno da Rostovic, Seferovic, Sabanovic i sl., nece na bilo koje funkcije. Po nekim procjenama, postoji plan DPS-a da za vrijeme tehn.mandata, zaposli cca 150 svojih u Opstini i javnim preduzecima. To bi trebalo da im donese cca 1.000 nedostajucih glasova. Sprovodjenje plana je pocelo ostavkom prikrivenog clana Nikse. Nastavilo se “samoproglasenjem” (pot)predsjednika i smjenom nepodobnog rukovodioca za kadrove. Jos samo im treba “zlatna koka” TO.

  2. Kad ih nije bilo dignete im plate,kad rebnes po dzepu to boli,da se rako radi svi bi dokazili,rugate se sa narodom,uzmite dnevnice pa dajte nekome kome treba,pa ce da dolaze pojedini

  3. Nema kvoruma jet su Vavic, Ivanovic i Colovic sinoc do ponoci zvali ljude na telefon da im naredjuju da ne dodju sutra,jer bi onda gradjani imali uvid dje su pare fiktivno isle, a dje stvarno ! Istina uvijek na vidjelo izadje !

  4. Kako se ovaj DPS blamira posljednjih dana!! Ne mogu da vjerujem da su od potrbnih 17 za kvorum, oni “skupili” 11, i da prije zakazivanja sjednice nisu znali da imaju 11, i da im fali (ovaj put ne 1), nego 6!!!!??? Igraju se matematike iz 1. osnovne!!!???

  5. Slobo Krušo je nastavio stopama Duška Krusa, bi da se pokaže kao stručnjak i autoritet ali ne ide, samo propali pokušaj demonstracije sile… još da objasni kako je sa ovih 11 htio imati većinu i u slučaju kvoruma?!?ove predstave jedino štetu donose svima, bolje da sto konkretno uradite….

  6. Nema kvoruma jer su se izborovi kadrovi prepali istine! Postavlja se i pitanje validnosti clanstva colovica u skupstini i na mjestu predsjednika IO TO… sramotan cin predstavnika izbora, sramotan i kukavicki… A ovo prije svega javnost mora shvatiti kao priznanje krivice i kao opstrukciju funkcionisanja struktura Turisticke organizacije u tolu pripreme sezone 2017… jos jednom Draganu svaka cast a ovim kukavicama i Colovicevim pomodarima drzite se jer necete jos dugo…

  7. Tih 10 mjesta je predvidjeno za privredu (koja placa clanski doprinos) ali se niste potrudili da pozovete ljude i popunite mjesta. Mozda bi trebalo promjeniti Statut i olaksati privrednicima da udju u skupstinu TO (cega se mnogi politicari boje).

Ostavite komentar

*

code