Bez naplate parkinga za Dan Herceg Novog

Bez naplate parkinga za Dan Herceg Novog

3
Podijeli

Parking servis d.o.o  u subotu  neće naplaćivati parkiranje na opštim parkiralištima, odnosno ulicama, kao ni na posebnim parkiralištima, pod rampom. To je poklon građanima  povodom 28.oktobra, Dana Opštine Herceg Novi.

Inače, od 1. oktobra na snazi je zimski režim naplate parkinga, pa se parkiranje na obilježenim mjestima plaća od 7 do 21h. Cjena jednog sata u žutoj zoni je 0,40, dok je u crvenoj, 0,60 eura.

Picerija i restoran

Iz ovog preduzeća ranije su najavili i privremenu obustavu naplate parkinga u pojedinim zonama u vansezonskom periodu, dok će u nekima smanjiti vrijeme za naplatu. Odluka o tome trebalo bi da bude donesena narednih dana.

Na taj način, kako su kazali, žele da Novljanima omoguće što više besplatnog parkiranja tokom zime, dok će za vrijeme ljetnje turističke sezone biti usvojen novi pravilnik o naplati.

3 Komentari

 1. Naplata parkinga treba biti u centru grada ogranicena kao u svim normalnim gradovima da bi svi gradjani imali mogucnost dolaska sa vozilom u centar i zavrsit prvenstveno administrativne ili druge poslove na 2 sata.Parking bi se placao do 16:00 radnjim danom i Subotom do 14:00 casova. Tako bi svi imali sansu doci zavrsit obaveze i poslove u centru grada. I to bi trebali biti uvjek i u sezoni pa se nebi moglo desiti da neko parkira vozilo u centru grada na 10 dana ispred Opstine ili slicno jel je dosao na odmor a ima novaca za platit. Nego bi trebalo napravit veliki parking u Sutorini i Meljinama i kruzni autobus koji ce se lako doci do parkinga. Cijena na tim velikim parkinzima treba biti vrlo povoljna dok cjena u gradu ko prekoraci dva sata treba biti ogromna.
  Bilo bi mnogo kulturnije nego do sada.

 2. Mrdni malo vani pa pogledaj Split, Italiju, Francusku… Svuda lijepi cafei, sa sarenim stolicama i stolovima, po stepenicama, standovi sa cvijecem i raznim umjetnickim rukotvorinama… ali naravno, mi smo u ovom prelijepom gradu sa ne toliko zanimljivim ljudima kojima sve, ali bas sve smeta 🙂 ha ha ha.

  5
  1
 3. Kad smo vec kod naplata:Da li se naplacuju stolovi i stolice ispred ugostiteljskih objekata..posebno u Starom Gradu i po Stepenistima a ima ih toliko da je prolaz kao kroz spalir/ za rukicee pa po dvoje/…Ili to ide: Odobrenje za cetiri stola, a na terenu deset-petnaest, plus stolica puta cetiri /pa prodji majcin sine/???

  12
  4

Ostavite komentar

*

code