Početna Sport Bez obzira na vrijeme: Danas Mala, a sjutra Velika 5. Novska Skalinada

Bez obzira na vrijeme: Danas Mala, a sjutra Velika 5. Novska Skalinada

1

Sportska, ali i turistička manifestacija koja iz godine u godinu postaje sve popularnija – 5. Novska skalinada biće održana po planiranoj satnici, bez obzira na vremenske uslove.

Mališani se na Škveru već prijavljuju za današnju trku, od Škvera do Trga Nikole Đurkovića, te preuzimaju startne brojeve. Kako su potvrdili organizatori, iz Triatlon kluba X Herceg Novi, Mala skalinada počeće u 15 časova. U 16:30 organizatori najavljuju proglašenje pobjednika po starosnim kategorijama. Biće dodijeljene medalje najboljima u šest kategorija i diplome svakom mališanu učesniku.

Picerija i restoran

Inače, u podne je za učesnike sjutrašnje Velike Skalinade organizovan obilazak cijele staze u pratnji vodiča, od gradske luke Škver do tvrđave Španjola, kao i preuzimanje startnih paketa.

Sjutra u 8:30 počinje okupljanje takmičara na prostoru Gradske luke, kao i preuzimanje startnih brojeva i čipova. U 9:30 biće upriličena ceremonija otvaranja.

Start jubilarne, 5. Novske Skalinade zakazan je za 10:30 časova, kada će se takmičari na svakih 30 sekundi krenuti u trku skalama. Od 12:30 do 15 časova na programu su dodjela nagrada i završna ceremoniija.

Novska skalinada je jedinstvena trka od Gradske luke, stepeništima Starog grada, pored drevnih tvrđava Citadele, Sat kule, Potkovičaste kule, Kanli kule, sve do tvrđave Španjola na čijem vrhu je cilj. Duga je 1280m, na njoj je ukupno 646 skalina, a cilj trke je na 178m nadmorske visine.

Promoterka ovogodišnjeg izdanja je crnogorska novinarka Rada Đaković, a specijalni gosti biće i ove godine proslavljena srpska atletičarka, Olivera Jevtić, sa svojim prijateljima trkačima i sparing partnerom Kenijcem, Samuelom Naibeiem.

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code