Početna Društvo Bez većih posljedica od nevremena

Bez većih posljedica od nevremena

3

Nagla promjena vremena i velika količina kiše, praćena jugom, na primorju je prouzrokovala manje odrone duž magistralnog pojasa od Kotora ka Herceg Novom. Manje štete su na plažnom mobilijaru, pa zakupci imaju više posla, no obično, da sve dovedu u red.

Poplavila su dvorišta oko nekih stambenih objekata, ljudi se uspaniče, zovu vatrogasce, ali iz Službe zaštite nijesu ispumpavali. Riječ je o malim količinama vode, i tehnički nijesmo opremljeni za to, kaže nam načelnik Zlatko Ćirović:

-Od sinoć smo pružali asistenciju „Vodovodu“ na Šetalištu kod Galeba, Titove vile…ali ništa nije bilo spektakularno – ističe Ćirović.

Najveći pljusak registrovan je u Herceg Novom juče u 16.30 kada je za deset minuta palo 14 litara kiše po metru kvadratnom, uz jugo od 11 m/s. Za 24 sata u Meteorološkoj stanici u Igalu registrovali su da je palo 68 litara kiše po kvadratu. Temeperatura se spustila za deset stepeni, pa je minimalna iznosila 20 stepeni, a more 24 stepena.

Već danas se očekuje stabilizacija vremena i sve toplije.

3 Komentari

  1. Šteta je velika, onima kojima egzistencija zavisi od sezone, a ostali su bez mobilijara. Potopljena plovila duž rivijere i još dosta toga..

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code