BIĆE HERCEGNOVSKOG ZIMSKOG SALONA, PA MAKAR GA ORGANIZOVALA OPŠTINA?

BIĆE HERCEGNOVSKOG ZIMSKOG SALONA, PA MAKAR GA ORGANIZOVALA OPŠTINA?

126
0
Podijeli

Prepiska između JU “Gradski muzej Mirko Komnenović i Galerija Josip Bepo Benković” i opštine Herceg Novi, direktna ili indirektna se nastavlja. Kako sada izgleda, neko će morati da prelomi.

Do tada ponovo iz opštine nakon sastanka kolegijuma predsjednika Dejana Mandića, objavljen je zvanični stav oko (ne)održavanja jedne od najznačajnijih manifestacija – 47. Hercegnovskog zimskog salona. A stav je da on mora biti priređen.
– Ukoliko zaposleni u JU “Muzej Mirko Komnenović i Galerija Josip Bepo Benković” smatraju da ne mogu da organizuju Salon onda će to učiniti opština odnosno Organizacioni odbor, stručno tijelo formirano tim povodom – saopštili su čelnici lokalne samouprave.
Oni, podsjećamo tvrde i da su još prije mjesec ipo Radmili Ćapin proslijedili nalog predsjednika opštine Mandića da počne sa organizovanjem ove prestižne manifestacije.
Kako na tom planu ništa nije urađeno, iz opštine je upućen dopis u kome je još jednom istaknuto da se Salon mora organizovati i da je novac obezbjeđen.
Ovoj JU će narednih dana biti upućeno još jedno pismo sa obavještenjem da treba da budu na čelu organizacije Salona. Ako to ponovo odbiju Opština će, kako se navodi na kraju, preuzeti organizaciju.
Ovdje samo nije jasno da li su se iz opštine obratili na pravu adresu, jer ako smatraju da je nova v.d. direktorka ove javne ustanove Nataša Tatalović, zašto se obraćaju dosadašnjoj v.d. Radmili Ćapin? Od koga ustvari očekuju da u toj ustanovi preuzme odgovornost da organizuje jednu od najuglednijih likovnih manifestacija na prostorima ex-yu država, kada je za to ostalo vrlo malo vremena, nešto više od mjeseca? Jer, Salon uvijek otvara “Mimozu” u prvoj sedmici februara.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code