Početna Društvo Biće nabavljeno 30 novih školskih kombi vozila

Biće nabavljeno 30 novih školskih kombi vozila

8

Crnogorski obrazovni sistem dobiće 30 novih školskih kombi-vozila, za čiju nabavku danas potpisan ugovor vrijedan oko 1,7 miliona EUR, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete.

Foto: Ministarstvo prosvjete Crne Gore

Ugovor su potpisali predstavnici Uprave za imovinu, koja je nadležna za sporvođenje postupka nabavke vozila, i Konzorcijuma S leasing, Efel Motors, Ben-Kov i Osmanagić CO.

Ugovor je vrijedan oko 1,7 miliona EUR, a vozila će biti isporučena najkasnije za 110 dana od dana potpisivanja Ugovora, saopštili sui z Minsitrstva.

Ugovor potpisali direktor Uprave za imovinu Blažo Šaranović i predstavnik Konzorcijuma Damir Osmanagić, u prisustvu ministra prosvjete Damira Šehovića.

Šehović je kazao da će obrazovni sistem biti bogatiji za 30 novih školskih autobusa, odnosno kombi-vozila, što predstavlja trećinu ukupnog voznog parka kojim škole raspolažu.

Kako je naveo, iako organizacija prevoza učenika nije nadležnost Ministarstva, ono nije ostalo nijemo na potrebe rješavanja otvorenih pitanja prevoza učenika iz pojedinih ruralnih područja, već su uloženi napori da se nabave nova vozila.

„Koliko je važna ova investicija govori i podatak da oko 7,5 hiljada učenika, studenata i nastavnika koristi usluge prevoza i da je ovo prvi organizovan način nabavke školskih vozila u ovom obimu posljednjih decenija“, rekao je Šehović.

Šaranović je rekao da su na javni konkurs stigle dvije ponude, od kojih je jedna bila ispravna, a to je zajednička ponuda S leasing, Efel Motors, Ben-Kov i Osmanagić CO.

On je kazao da je za prvu godinu trajanja lizinga obezbijeđeno 500 hiljada EUR za taj postupak, i dodao da će Uprava za imovinu ispratiti realizaciju Ugovora.

Šehović i Šaranović su izrazili očekivanje da će dobavljač u rokovima obezbijediti vozila, i da će u narednim godinama i ostatak školskog voznog parka biti obnovljen.

8 Komentari

 1. Free Boka,skole su online tako sto dva puta sedmicno zovu djecu u skolu da odgovaraju umjesto da im sto pojasne,imam svoju djecu i znam kakav je sistem ovaj odlazeci napravio. Neka djeca idu u skolu i nemaju online uopste. Nastavnici su mnogi dobili koronu,nastavnica je preminula. Svi cute kakav je klaster po skolama. A on prica o kombiju. Treba krivicno da odgovara sto je dao slogan – I zdravlje i znanje,a onda djecu i nastavnike izlozio zarazi. To se zove laz, licemjerje i podlost.

 2. Postala je urbana legenda da se neko nekad javio na telefon Ministarstva prosvjete ali se niko ne sjeca kad je to bilo i da li je stvarno bilo ili je samo pusta zelja ili necija potreba pa se jadan po onoj narodnoj nadao do zadnjega jer nada umire zadnja.

 3. Kakvo crno obrzovanje , pa Daso Pavicic skola skratila zadnji cas djeci koji je vec skracen na 30 minuta na cijelih i okruglih 15 minuta.
  To izgleda ovako :
  Udje uciteljica ili ucitelj u ucionicu i kaze , dobar dan ucenici i u tom trenutku zvoni jer je proslo 15 minuta.

  Sto ti je sposoban kadar DRPS-ovog satelita

  5
  2
 4. Vidi ga,o kombiju on,a profesori mu umiru od korone i zarazeni drze online nastavu…
  Selma,Selma putuj Selma i ne naginji se kroz prozor…

  14
 5. Dajte po jedan i za Sutorinu i Kameno. Ovako zavisimo od ovog našeg tzv. gradskog koji ne može ispoštovati ni vozni red kojeg sami objave.

  15
 6. Imamo i mi djecu koja idu autobusom do škole,pa opet Blue Line ukine kružnu liniju,i pretvori ih u djake pješake.
  Potpisani ugovor se MORA poštovati,zašto niko iz Opštine ne insistira na tome?-a da,njihova djeca idu taksijem

  12

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code