Početna Kultura BIĆE OPET STRIP FESTIVAL – DEVETI PUT OD 4. DO 9. SEPTEMBRA

BIĆE OPET STRIP FESTIVAL – DEVETI PUT OD 4. DO 9. SEPTEMBRA

0

Od petka će Herceg Novi opet biti centar stripa u regionu. Ove godine gosti su Fabio Celoni veliki majstor Bonelli-ja i Disney-ja. Paolo Mottura, legenda Disney-ja a takođe i autor jednog skorog kolor Dylana.

Ekstra talentovani Stevan Subić velika srpska stripska zvijezda u usponu, autor Adama Wild-a između ostalog. Aleksa Gajić, veliki majstor stripa sa ovih prostora koji će nam predstaviti svoj novi animirani projekat ali i svoj dosadašnji opus. Renato Vladimir Renky naš veliki prijatelj i kolega primorac, sjajni DJ i strip crtač, veliki strip entuzijasta koji nam između ostalog donosi i jednu vanserijsku izložbu. I na kraju, bez njega teško da će prolaziti HSF u budućnosti, Zoran Đukanović ponovo stiže iz Amsterdama sa sjajnim predavanjem i izložbom posvećenom “Lensu” najnovijem izdanju Makonda – hercegnovska ekskluziva!
Kao posebnu poslasticu organizatori izdvajaju gostovanje legende strip stvaralaštva na ovim prostorima Lazara Sredanovića, autora “Dikana” koji će promovisati drugi tom ovog djela.
Na festivalu će se predstaviti i izdavačka kuća Makondo, a berzom će ponovo dominirati Dražen Baletić i Strip Klub Mr.No iz Podgorice tako da će sva aktuelna izdanja biti dostupna. Očekuje nas i predstavljanje strip škole iz Nikšića kao i izložba njihovih polaznika.
Biće tu opet guru srpskog stripa Vlada Vesović, te zagrebački majstori Tihomir Tikulin Tico i Mirna Martinović. Tico takođe donosi ne jednu već dvije vrlo posebne izložbe, jednom od kojih ćemo odati počast istinskoj stripskoj legendi ovih prostora. U svom aranžmanu dolazi bar još pet autora prijatelja festivala, i svi će učestvovati u crtačkom dijelu programa.
Pripremljeni su i sjajni plakati festivala, a jedan od autora je i Britanac Will Simpson, sjajni crtač i storyboarder TV serije “Game of Thrones”.
Izložbe kao centralini dio festivala uključiće autorske radove Stevana Subića, Fabia Celonija i Paola Motture. Posebno će biti interesantna izložba Alekse Gajića vezana za njegov novi animirani filmski poduhvat, nastavak popularnog Technotise-a, “Prorok 1.0”.
Izložbom originala, biće odata počast preminulom legendarnom umjetniku sa ovih prostora, Hrvatu Ivici Bednjanecu.
Mnogo dobrog provoda, radionica, i suvenira pratiće svaki program! Otvaranje je petak u 20:00h, u Galeriji Josip Bepo Benković. IX Hercegnovski Strip Festival organizovan je uz podršku Turističke organizacije Herceg Novi.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code