Biće saniran urušeni Vladičin most

Biće saniran urušeni Vladičin most

6
Podijeli

Opština Herceg Novi planira da sanira Vladičin most, koji se proteklog vikenda urušio.

– Vladičin most ima veliku istorijsku važnost za naš grad i mi kao lokalna uprava imamo obavezu da učinimo sve kako bismo ga sanirali. U tom poslu lokalna uprava će uvažiti struku, tačnije, idejni projekat sanacije mosta je ranije izrađen. Kontaktiraćemo Upravu za zaštitu kulturnih dobara kako bismo usaglasili dalje korake – kazao je potpredsjednik Opštine, Miloš Konjević.

Picerija i restoran

Namjera Opštine je da uradi glavni projekat i potom restaurira most, za šta će biti potrebno obezbijediti nemala sredstva, saopšteno je iz lokalne uprave.

Takođe, po sanaciji bi trebalo da bude postavljena i turistička signalizacija, sa informacijama o istorijatu i značaju ovog starog kamenog mosta za Herceg Novi.

Ovaj pječaški most je već dugi niz godina bio u veoma lošem stanju. Problem je prepoznat i ranije, pa je prije tri mjeseca zabranjeno korišćenje mosta.

Osim toga, Konjević dodaje da je potrebno sanirati veliki most kojim se saobraća kroz Njegoševu ulicu, neposredno iznad Vladičinog mosta, te da će nastojati da se nađe model i ovi poslovni projekti budu izvedeni paralelno.

6 Komentari

 1. Mozda bi vrijedilo oformiti sekciju “Gradsko Odrzavanje vaznih istorijskih objekata” jer pojam odrzavanja kod nas izgleda ne postoji. Sta ce biti sa šetalistem ili mulom čije su seke austrougari redovno dodavali kako bi ga stitile od valova južine. I jos masu toga po gradu da ne nabrajam….

 2. Gradjani moji dragi ovo su sve posljedice nerada svih prethodnih uprava. nista ne traje vjecno pa ni zaostavstina nasih predaka. Ratisevina i mojdez klize a tamo se samo gradi i gradi! oce li se onda vlasnici zaliti kad skliznu u sutorinu? Ko ce im bit kriv onda? To sto je ova uprava docekala silne kolapse na pocetku svoje uprave predstavlja samo njihovu losu srecu. Da li ce se pokazati drugacije od prethodnika? A kino su mi ovi komentari koji bilo koga aktuelnog prozivaju jer po prilici stvari ti “komentatori” nemaju ni trunku talenta za rezonovanje i osnovno zakljucivanje. Ko li sve trosi kiseonik odje majko milaaaaa.

  8
  3
 3. “Vladičin most ima veliku istorijsku važnost za naš grad…” Kako li tek čuvamo znamenitosti koje imaju malo manju važnost, kad smo ovaj što nam je po riječima dotičnog jako značajan i važan, doveli u današnje stanje, to jest da se uruši. Komedija od grada.

  16
  7

Ostavite komentar

*

code