Početna Ekonomija BIĆE STIPENDIJA ZA NOVSKE STUDENTE, UPRKOS BLOKADI SKUPŠTINE

BIĆE STIPENDIJA ZA NOVSKE STUDENTE, UPRKOS BLOKADI SKUPŠTINE

0

Nakon raspisivanja konkursa za dodjelu studentskih stipendija za ovu godinu skupštinski Odbor za društvene djelatnosti treba da donese odluke o onima koji zadovoljavaju kriterijume.

Čeka se da prođe septembarski rok da bi za sredstva konkurisao što veći broj studenata.
Ova tema predviđena je da se nađe na jednom od skupštinskih zasjedanja, ali Skupština je u blokadi od marta, pa će konačnu odluku donijeti Odbor.
Saglasnost može dati i v.d. predsjednika opštine na period od 60 dana, ali u tom roku bi i odbornici trebalo da se izjasne.
– Iako situacija jeste drugačija, nego lani zbog poznatih razloga, to ne znači da ćemo studnete ostaviti bez mogućnosti da budu stipendirani. Sve će biti jasnije sredinom septembra – kažu u lokalnoj samoupravi.
Stipendije su dodijeljene onim studentima koji su po odluci o stipendiranju završili prvu godinu studija, redovni su studenti na javnim ustanovama visokog obrazovanja, koje imaju svojstvo registrovanih licenciranih ustanova Ministarstva prosvjete Crne Gore i Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, a imaju prebivalište u Opštini Herceg-Novi.
Budžetom Opštine Herceg-Novi svake fiskalne godine opredjeljuju se sredstva za studenske stipendije, na dvanaest mjeseci u mjesečnom iznosu najniže cijene rada na nivou države.
Korisnik studentske stipendije se obavezuje da ukoliko mu bude obezbjeđeno zaposlenje na području Opštine Herceg-Novi u sektoru javnih preduzeća, opštinskih organa uprave, radi onoliko vremena koliko je primao stipendiju.
Predviđeno je da odeređeni dijelovi konkursa budu promijenjeni, ali to će ipak morati da čeka nov skupštinski saziv. Odbor za društvene djelatnosti prošle godine donio je odluku o dodjeli 36 stipendija. Dobili su ih studenti koji su na prethodnoj godini studija položili sve ispite, predviđene planom i programom za tu godinu, sa prosječnom ocjenom od 8,50 do 10,00 i nijesu imali obnovljenu godinu.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code