Biće uređena dva vidikovca na Njivičkom putu

Biće uređena dva vidikovca na Njivičkom putu

7
Podijeli

Opština Herceg Novi u saradnji sa Javnim preduzećem za upravljanje Morskim dobrom do kraja godine trebalo bi da usaglasi model, kao i iznos novčanih sredstava za uređenje dva vidikovca na Njivičkom putu.

Riječ je o vidikovcu na ulazu u Njivice kao i onom iznad hotela Riviera, kazao je Radiju Jadran, v.d. direktor Agencije za uređenje i izgradnju grada, Boro Lučić. Ova ideja je u formi inicijative, a do kraja godine trebalo bi da bude poznato šta će se, kada i kako raditi, istako je Lučić:

Picerija i restoran

„Na posljednjem sastanku sa predstavnicima Morskog dobra razgovarali smo kratko o tome, a nastojaćemo kroz projekat da nađemo najbolje rješenje da se te dvije lokacije upriliče i budu funkcionalne. Naravno, gledaćemo da ne bude previše betoniranja, osim tamo gdje je neophodno, odnosno da to budu lokacije na kojima će i domaći i gosti moći da odmore i uživaju“.

Javna rasvjeta kao i klupe za odmor za sad postoje samo na prvom vidikovcu, dok je pristup automobilom onemogućen postavljanjem zaštitinih stubića.

Na drugom vidikovcu, iznad hotela Riviera, takođe je onemogućen pristup vozilima, ali nedostaje javna rasvjeta i klupe.

Podsjetićemo da je u aprilu prošle godine Opština u saradnji sa Komunalno stambenim, Čistoćom i još dvije novske firme uredila vidikovac na ulazu u naselje Podi, odnosno Torionu. Tada je, nakon građevinskih radova, postavljena nova bankina, kovana ograda i klupe, zasađene su masline i ozelenjen dio prema putu.

7 Komentari

  1. Nikakav kafić ne dolazi u obzir, još bi najbolje bilo da ga neki Nikšićani otvore. Ja lično ne bih ni rasvjetu stavljao jer mnogo puta tamo uživam gledajući zvijezde…

Ostavite komentar

*

code