Početna Sport Biće uzbudljivo: Novski Lazure Akvatlon- budite takmičar, volonter, pratilac

Biće uzbudljivo: Novski Lazure Akvatlon- budite takmičar, volonter, pratilac

1

Prvi Novski Lazure Akvatlon, u organizaciji Triatlon kluba X Herceg Novi i Lazure Hotel & Marina biće održan sjutra u akvatorijumu kompleksa. Za sada je učešće prijavilo 90 takmičara.

Kako su nam kazali u klubu, prijavljeno je 50 odraslih iz Herceg Novog, Dubrovnika, Podgorice, Tivta, Bara, Beograda, Novog Sada kao i nekoliko ruskih i mađarskih državljana. Očekuje se i učešće oko 40 mališana, odnosno djece do 11 i od 12 – 15 godina. Konačan broj znaće se sjutra, prije starta.

U odnosu na prvobitno planiranu rutu, organizatori su izmijenili trasu za trkače, kako bi događaj bio što atraktivniji. Staza za trčanje je izmijenjena za sve kategorije učesnika, pa će takmičari imati priliku da dio staze trče kroz kompleks Lazure, kao i na velikom novoizgrađenom lukobranu na čijem ulazu će se nalaziti i ciljna ravnina, navode iz kluba:

„Najmlađi takmičari će nakon zone tranzicije trčati krug do svetionika prije nego uđu u ciljnu ravninu kod terminala marine. Juniori će nakon zone tranzicije prvo trčati do glavnog trga unutar Lazure kompleksa da bi nakon okreta napravili jedan krug do svetionika prije nego uđu u ciljnu ravninu kod terminala marine. Odrasli takmičari, kao i oni koji trče u štafeti, nakon zone tranzicije praviće krug kroz Lazure kompleks kako bi izašli na šetalište gdje će trčati tri kruga (od tačke A do tačke B) ukupne dužine 3750 m prije nego se istim putem vrate kroz Lazure kompleks, te nakon okreta kod svetionika nastave ka ciljnoj ravnini kod terminala marine“, precizirali su u klubu.

Plivački segmenti ostaju nepromijenjeni za sve kategorije takmičara.

Organizatori su, sa druge strane, ponudili mogućnost i onima koji ne učestvuju aktivno u trkama, da pomognu organizaciju događaja kao volonteri. Jer, volonteri su, kako kažu, uvijek nosioci pozitivne energije i bez njih nijedan događaj ne bi bilo moguće organizovati.

„Za sada imamo prijavljenih 6, 7 volontera, a potrebni su nam za pomoć na okrepnim stanicama, u zoni tranzicije, kao i na trkačkoj stazi kako bi se postarali da svi takmičari uspješno završe I akvatlon. Svi koji žele da učestvuju na taj način, detaljnije informacije mogu dobiti u inboxu zvanične Fb stranice kluba.

Početak akvatlona najavljen je sjutra, za 15 h, a startuju prvo djeca u dvije kategorije (od 8-11 i od 12-15 godina), pa odrasli i štafete od 18 h. Proglašenje pobjednika je u 19:45 .

Večera za sve takmičare u plažnom baru plaže Lazure Marina & Hotel.

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code