“Biciklistički ustanak u Crnoj Gori” na sceni Dvorane Park

“Biciklistički ustanak u Crnoj Gori” na sceni Dvorane Park

2
Podijeli

Nakon Plužina i Nikšića, u Dvorani Park u petak, 30. novembra od 20 h biće izvedena predstava “Biciklistički ustanak u Crnoj Gori”.

 

Komad je rađen po tekstu preminulog pisca i novinara iz Nikšića, Zorana Kopitovića, a u režiji Slobodana Milatovića. U predstavi igraju Nebojša Ćićo Vulanović i Velizar Vejo Kasalica, scenografiju je uradio Marko Petrović-Njegoš, a idejno rješenje plakata Suzana Pajović. Producenti predstave su Opština Plužine, Park prirode „Piva” i plužinski Centar za kulturu.

Picerija i restoran

Predstava je premijerno izvedena 8. avgusta 2018. u Plužinama.

Ovo je treća predstava koju Milatović režira po dramskom tekstu Zorana Kopitovića „Muzej biciklističkog ustanka u Crnoj Gori“, koji je autor napisao prije više od dvadeset godina po motivima svog romana „Amerikanac u Parizu“.

Prvi put je pod originalnim naslovom Slobodan Milatović, rodonačelnik alternativnog i ambijentalnog teatra u Crnoj Gori, predstavu postavio 1996. u podgoričkom Dodestu, na obnovljenom festivalu FIAT. Druga verzija istog teksta pod nazivom „Što je čoek do li biciklista?“ rađena je prije par godina u koprodukciji Nikšićkog pozorišta i Zahumlja.

Slobodan Milatović režirao je u Herceg Novom dva komada „Plan B“ Marije Čolpe (Hercegnovsko pozorište 2010.) i „Adam i Eva“ Miroslava Krleže (Herceg fest 2016.).

Komad koji nosi podnaslov „Filozofija objektivnog biciklizma“ predstavlja pitoresknu i auto-satiričnu komediju mentaliteta, treći put je postavljen u samostalnoj produkciji u kojoj igraju dva glumca nikšićkog pozorišta Velizar Vejo Kasalica i Nebojša Vulanović.

Cijena ulaznice je 3 eura, a karte se mogu kupiti na blagajni Dvorane Park.

2 Komentari

Ostavite komentar

*

code