BICIKLIZAM U CRNOJ GORI DOBIJA BOLJI TRETMAN

BICIKLIZAM U CRNOJ GORI DOBIJA BOLJI TRETMAN

265
0
Podijeli

Prvi put u istoriji crnogorskog sporta, u jednom crnogorskom gradu najboljim sportistom proglašen je biciklista, a najboljom sportskom organizacijom Biciklistički klub.

Dogodilo se to u Bijelom Polju, trećoj po veličini crnogorskoj opstini, u sportskom i administrativnom centru sjevernog dijela Crne Gore.
Za najboljeg biciklistu Bijelog Polja u 2013. godini proglašen je jendoglasno Demir Mulić, po osvojenim Svjetskim bodovima, zvanično četvrti u “elitnoj” i treći u “Under-23” kategoriji najboljih biciklista Balkana.
Takođe jednoglasno, za najbolju sportsku organizaciju Bijelog Polja u 2013. godini proglašen je Biciklistički klub “CICLOMONT” čiji su takmičari, u godini kojoj brojimo posljednje dane, osvojili 166 medalja (najviše zlatnih) i veliki broj odličnih plasmana na takmičenjima održanim u Crnoj Gori, Srbiji, Bosni i Hercegovini, ali i u Bugarskoj, Luksemburgu, Švajcarskoj, pa čak i u dalekoj Kini.
U Biciklističkom savezu Crne Gore ponosni su što se i u drugim crnogorskim gradovima, u Nikšiću i Baru, među deset najboljih sportista u 2013. godini našlo mjesta za bicikliste.
– Dugo se čekalo na ovakva priznanja. Sve do 2006. godine i priznanja države Crne Gore, punih 12. godina, niti jedna nadležna institucija nije finansirala Biciklisticki savez Crne Gore – podsjećaju iz Biciklističkog saveza, koji je najsiromašniji crnogorski sportski savez udružen u Olimpijski komitet Crne Gore.
Ipak, evidenti rezultati ulivaju nadu da će biciklizam već 2014. godine naći adekvatno mjesto u porodici crnogorskih sportskih organizacija koje mu po rezultatima i mogucnostima razvoja pripada.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code