Big game fishing 2017: Sa Škvera isplovio 21 brod

Big game fishing 2017: Sa Škvera isplovio 21 brod

0
Podijeli

Iz Gradske luke u Herceg Novom jutros u 8 h, u lov na trofejne ribe, Big game fishing, otisnuo se 21 brod. Ovo međunarodno takmičenje u ribolovu na tune, sabljarke, lampuge, iguane, trupa, albakore, trajaće tri dana u crnogorskim vodama, 12 milja od obale.

Među takmičarima su posade iz Italije, Njemačke, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Rusije, Švajcarske, Švedske. Najbrojniji su ribolovci iz zemlje domaćina, Crne Gore, sa deset brodova.
U kafeu Stanica na Škveru sinoć je hercegnovski klub „Big game fishing“, koji i ove godine organizuje manifestaciju, priredio svečano otvaranje. Učesnicima su se pridružili predsjednik Opštine Herceg Novi, Stevan Katić i predsjednik Skupštine, Miloš Bigović, kao i predstavnici Turističke organizacije. Opština i Turistička organizacija su podržali manifestcaiju, ocijenjujući da ona nije samo sportski, već i turistički događaj, koji predstvlja veliku šansa za razvoj avanturističkog turizma.

Picerija i restoran

 

Big game fishing trajaće tri dana, od 8 do 18 časova, a poslije toga vaganje ulova i zabavne večeri. Bodovaće se težina ulova i nekoliko vrsta velikih riba: tuna, sabljarka, lampuga, iguan, trup i albakora. Postavljena su i ograničenja u minimalnoj težini ribe – sabljarka 10 kila, tuna bluefin 15 kila, albakor i trup 5 kila i lampuga 3.

U subotu 16. septembra zakazano je takmičenje i za najmlađe, “Little game fishing”, od 10 do 13 časova, a prijave su istog dana od 9 časova.

Među učesnicima su i ove godine poznate ličnosti iz svijeta biznisa i estrade. Tokom dana lovu na trofejne ribe pridružiće se i Vlado Georgiev.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code