Početna Sport Big game fishing: Drugog dana pet tuna i jedna lampuga

Big game fishing: Drugog dana pet tuna i jedna lampuga

0

Jedna riba mijenja sve, a tek šest koje su ulovili sportski ribolovci drugog dana 8. Big game fishinga u Herceg Novom podigle su raspoloženje, čak i euforije među takmičarima.

Juče samo jedna lampuga, a danas čak 5 tuna i jedna lampuga bilans je poslije cjelodnevnog ribanja 23 broda.

-Dosta je bio bolji dan za ulov i vrijeme je bilo bolje, manje talasa. Uhvaćeno je 6 riba, zadovoljni smo. Sjutra je novi dan sve je otvoreno i ne zna se ko će osvojiti prva tri mjesta – kaže organizator i jedan od takmičara, predsjednik kluba Big game Herceg Novi, Radojica Raco Gardašević.

Najvažniji je sportski duh ribolovaca, koji ne idu na more da uhvate deset riba, jer je i jedna veliko zadovoljstvo, navodi Gardašević čija j ekipa ulovila jednu lampugu.

Posada „Miyes Budva“ sa dva člana, imala je najviše sreće i vratila se na Škver sa dvije tune:

-Jedna se malo više borila, a ovu smo drugu lakše izvukli. Borbe su trajale u prosjeku pola sata. Sjutra je posljednji dan i očekujemo da pobijedimo. Zato smo i došli – uvjereno kazuju Budvani, Dejan Božović i Joko Popović.

Ekipa „Boka hills“ višegodišnja je učesnica Big game-a u Herceg Novom, nekad uspješna, nekada ne. Danas je ulovila malu tunu, ipak, dovoljnu da se upišu bodovi. Pričaju da nije bilo teško biti na moru, po lijepom danu i mirnom moru. I oni sjutra, posljednjeg takmičarskog dana, očekuju bolji ulov.

Slobodan Kavaja i ekipa „Porto Budva“ može se pohvaliti jednom ulovljenom tunom. Sportsko takmičenje za njega i prijatelja Olega iz Rusije bilo je, kako kaže, više turističko, a ulov uvijek poželjan. Nadaju se u finišu najboljem.

Poslije vaganja ulova u restoranu Jadran rezultati su sljedeći:

Big game Herceg Novi-lampuga 9,6 kg i 57.6 bodova

Boka hills- tuna 31,28 kg i 187,68 bodova

Pink tuna- tuna 42.09 kg i 252.54 boda

Porto Budva- tuna 43,59 kg i 261,54 boda

Miyes Budva dvije tune- 130,35 kg (62,4kg i 67,95 kg) i 912.45 bodova

Ujutru u 8 sati takmičari će posljednjeg dana 8. Big game-a u Herceg Novom okušati sportsku sreću loveći do 12 milja od obale i pokušati da osvoje neku od vrijednih nagrada.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code