Početna Sport Big game fishing: Prvog dana samo jedna tuna

Big game fishing: Prvog dana samo jedna tuna

0

Ekipa “Big game Herceg Novi” prvog dana atraktivnog međunarodnog takmičenja u ribolovu na tune, sabljarke, lampuge i albacore, jedina se vratila sa ulovom, tunom teškom 42,8kg.

Prema riječima predsjednika kluba Big game Herceg Novi, Radojice Raca Gardaševića, ribe ima, ali juče “nije radila”.

– Isplovilo je 17 ekipa. Uhvaćena je jedna tuna, dvije tune su izgubljene. Ekipa Big tuna je izgubila tunu, dok se Ekipa Montena Maks borila sat i po sa tunom, ali i oni su je na kraju izgubili. Nadamo se da će danas biti bolje – navodi on.

Na ovogodišnjem, 6. zdanju Big game fishing takmičenja učestvuje 17 ekipa iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Njemačke, Rusije, Švajcaske.

U drugom pokušaju da se vrate s dobrim ulovom, ribarske ekipe su isplovile na otvoreno  jutros u 8 časova. Povratak je oko 18, kada će u kafe baru Stanica opet biti organizovano mjerenje ulova.

Sjutra, posljednjeg dana biće organizovano takmičenje za mališane “Little game fishing”. Okupljanje i prijave su na Škveru u 9:30 časova, a isplovljavanje je u 10 h. Oganizator obezbjeđuje plovila, udice i njesku, hranu i piće, a biće angažovan i neko od odraslih da pomogne.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code