Početna Sport Big game fishing: Prvog dana Zaječarci ulovili lampugu

Big game fishing: Prvog dana Zaječarci ulovili lampugu

0

S puno elana, očekivanja i uzbuđenja, otisnula su se jutros 23 ribarska broda, s posadama iz Crne Gore, Srbije, Rusije Ukrajine i Švajcarske, iz Gradske luke Herceg Novi ka pučini u Big game fishing. Mešutim, poslije 9 i po sati na moru posrećilo se samo ekipi iz Srbije.

Posada broda 11, odnosno ekipa „Tehnomedia“ iz Zaječara ulovila je jednu lampugu prvog dana na međunarodnom takmičenju, 8. Big game fishing.

– Ulovili smo lampugu za nepunih sat, na nama nepoznatoj lokaciji. Tu smo bili prvi put, bez brodova oko nas. Poslije kraće borbe lampuga se našla na štapu. Imamo dobru opremu za tune i ribe koje su deset puta teže. Ova je bila „lagan zalogaj“ za izvaditi iz mora. Ali je, kao i svaku veliku ribu, teško zakačiti. To je glavni izazaov – kaže nam član najuspješnije i jedine ekipe s ulovom, dr Miodrag Stojanović.

Veliko radovanje zbog „mršavog“ ulova prvog dana među takmičarima je tek malo splasnulo. Jer, predstoje još dva dana, po dobrim vremenskim uslovima i svi vjeruju da će biti bolje sreće.

Na zvaničnom vaganju u restoranu Jadran, lampuga je bila teška 6.9 kg.

Podsjetimo da lampuga ne smije imati manje od 3 kg da bi se bodovala. Po pravilima takmičenja biće puštena i svaka uhvaćena tuna ispod 15 kg, sabljarka ispod 10 kg, trup i arbakor ispod pet kilograma, a iglan, kao i lampuge ispod tri kilograma.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code