Bigović: Nećemo preispitivati stav katoličke crkve oko rodne kuće Sv. Leopolda

Bigović: Nećemo preispitivati stav katoličke crkve oko rodne kuće Sv. Leopolda

10
Podijeli

Jedinstvom u lokalnom parlamentu oko imenovanja Parka Svetog Leopolda Herceg Novi je danas poslao lijepu poruku za grad i čitavu Crnu Goru, izjavio je nakon sjendice Skupštine, njen predsjednik dr Miloš Bigović.

-Kao što je i Sveti Leopold govorio, da svi budemo jedno, tako smo i mi na sjednici bili jedinstveni. Herceg Novi je jednoglasan da našeg velikog sveca na dostojasnstven način dočeka. Zato smo donijeli odluku da park u blizini crkve Sv. Antuna imenujemo Parkom Svetog Leopolda – kazao je Bigović.

Picerija i restoran

Istovremeno u Opštini očekuju da do sjutra ili preksjutra dobiju saglasnost Ministarstva kulture za postavljanje spomen ploče na rodnu kuću Svetog Leopolda Bogdana Mandića. Sa predstavnicima Kotorske biskupije dogovoreno je da se sačeka još kratko zbog eventuatlnih dodatnih argumenata za postvaljanje ploče na žutu, ili neku drugu kuću na Škveru:

– Nećemo preispitivati stav katoličke crkve. Ako Kotorska biskupija kaže da se radi o tzv. žutoj kući za nas će to biti dovoljan argument. Pozdravljam pristup Kotorske biskupije, kojeg su Opština, Skupština  i Ministarstvo prihavtili,  da sačekamo  da  vidimo da li će biti iznijeta nova argumentacija, ili  ono što do sada nismo znali – ponovio je Bigović.

10 Komentari

 1. Zaista koja p****** oko nebitnih stvari a u gradu od skalina 10000 stepenica nijedna citava, svaka razlicita, polomljene zapustene …aoni o grbu zastavi Leopoldu …..

  7
  7
 2. Ledinac ne budali,da milasinovici su vlasnici i zvali smo je kuca milasinovica.za naseg vakta dragan pok.milasinovic je prodao pola kuce.1866 je bila vlasnistvo mandica makar djelimicno.njihova je izvorno.vi bi ga smjestili u kokosinjac da vam se moze.sram vas bilo,vi ste hriscani koliko sam ja budista.3,14

  15
  7
  • E pa moj kulturni sugradjanine, istoriju i cinjenice ne mozete falsifikovati. Prvo odredite gdje je rodjen pa onda tamo postavite tablu. U kuci mojih Milasinovica nije rodjen, pitajte bivse vlasnike koji sada zive u JAR-u.

 3. Problem je sto je “zuta kuca” na Skveru pripadala porodici Milasinovic kada se sveti Leopold rodio. U tom trenutku je kuca bila iznajmljena upravi vojnoj Austro-Ugarske i Mandici nisu zivjeli u njoj niti se iko tada radjao u istoj. Kome je stalo da stave tu spomen plocu na pogresnu kucu, sta se krije iza toga?

  21
  6
  • Krije se opstrukcija Nikcevica i Marlovica. Kao oni vise znaju nego katolicka crkva. Samo da se Nikcevic opet ne zaosra u crkvu ko na CT.

   7
   5
 4. A autobuse i redovnu liniju za Sutorinu?Nego cemo blago nama samo o Leopoldu raspravljati i gdje staviti tu plocu…djeca nam cekaju po 3 sata da bi se vratila doma ili kasne u skolu jer nema autobusa a umesto velikog zglobnog autobusa posalju onaj kombi sram ih bilo fuj

  26
  23

Ostavite komentar

*

code