Početna Politika Bigović: Sjutra moguća blokada opštinskog računa

Bigović: Sjutra moguća blokada opštinskog računa

24

Ukoliko Privredni sud ne usvoji prigovor Opštine Herceg Novi zbog izvršne naplate dvije mjenice za led rasvjetu sjutra bi mogao biti blokiran račun Opštine.

Iz opštinske kase “nestaće” skoro 500.000 eura, po izvršnom rješenju i nalogu javne izvršiteljke Jasmine Bajović, te bi račun mogao biti blokiran, kazao je novinarima predsjednik Skupštine opštine Herceg Novi, dr Miloš Bigović, poslije skupštinskog zasjedanja.

Kako je objasnio, Opština Herceg Novi snažno se protivi takvoj odluci javnog izvršitelja, koju smatraju nezakonitom i neodgovornom. On postavlja pitanje javnom izvršitelju, specijalnom državnom tužilaštvu za organizovani kriminal i svim građanima Herceg Novog: da li je ikada javna rasvjeta, nakon postavljanja led svjetiljki, funksionisala u punom kapacitetu?

– Ako postoji jedno lice koje će potvrditi stručnim i laičkim referencama da je ta javna rasvjeta radila, ja odgovorno tvrdim, u ime Opštine Herceg Novi, da ćemo mi izmiriti, bez prinudne naplate, svaki cent našeg dugovanja. Ali, ukoliko je odgovor da javna rasvjeta nije funkcionisala, pokažimo svi neophodan nivo društvene odgovornosti prema tom pitanju. Nemojmo da u konkretnom slučaju, privanti interesi nadilaze opšte interese – poručio je Bigović.

Indikacija da je ugovor raskinut nametnula se sama po sebi s obzirom, objašnjava on, jer potpisnik ugovora, firma Hesa Light “misteriozno je nestala i nije se pojavljivala godinu i po” u Novom. Nakon tog perioda pojavljuju se firme za koje je pravno sljedbeništvo veoma “dubiozno”, navodi Bigović i dodaje da je riječ o procesu koji sa svih aspekata ima jako puno sumnji:

– Kao odgovrna lokalna uprava smo uputili Privrednom sudu prigovor na rješenje o izvršenju i očekujemo da će taj prigovor biti usvojen. Uputili smo urgenciju Specijalnom tužilaštvu za organizovani kriminal, da nakon dvije godine izviđaja konačno donese odluku i saopšti je javnosti. Takođe, jutros smo Privrednom sudu uputili našu inicijativu za izdavanje privremene mjere, kako bi se obustavio postupak izvršenja – navodi on.

Ponovio je da Opština Herceg Novi ne bježi od plaćanja, ali da će samo završen posao biti plaćen. U lokalnoj upravi se nadaju da do izvršenja neće doći.

Ne odustaje od ostvake

U javnosti su se posljednjih dana mogle čuti opaske da je dr Miloš Bigović, pod pritiskom koalicionih partnera, odustao od najavljene ostavke na funkciji predsjednika lokalnog parlamenta. Međutim, na pitanje Radija Jadran, dr Bigović je kategorično ostao pri toj odluci. Kako je kazao, na nivou koalicije biće donesena odluka o tajmingu njegovog napuštanja funkcije predsjednika Skupštine Opštine Herceg Novi.

24 Komentari

 1. Ovo je klasičan pritisak pred skorašnje lokalne izbore u nekim opštinama i da se pokaže da ove sklepane koalicije nijesu sposobne da vode lokalnu upravu.
  A iskreno u Herceg Novom i nijesu ništa, osim da uposle nesposobnu rodbinu.

 2. Gospodo, zovnite Vlada Georgijeva da vam pomogne. 50.000eura sto ste mu dali za Novu godinu bi umanjilo trenutni problem. A pricate i o Jadranu poslednje vrijeme. Sigurno je bolje dati te pare pjevacu nego klubu gdje ide 100tine nase djece. Sram i stid da vas bude. Katic, Konjevic….ista pašta. No comment.

  35
  21
 3. sta kukate kad pojedinci u gradu nose u torbicu sa sobom toliko eura , pitajte ih da vam pozajme kamata ce biti minimalna!!!!!! a BIGOVICU zar ti nisi dao ostavku ?

  23
  14
 4. Nametnula se indikacija da je ugovor raskinut jer je firma nestala?
  Ugovor se raskida u istoj formi u kojoj je zaključen. Pismeno, na ugovornu adresu, iz ugovornih ili zakonskih razloga.
  Firma nije nestala, već je otišla u stečaj. Sva prava i obaveze su prešle na firmu Nova lume odlukom Privrednog suda Kopenhagen. Dostupno na internetu.
  Stoga ako smatrate da Hesa light nije ispunio obaveze, pismeno pozovite firmu Nova lume da dovrši posao. Ne može odmah raskid ugovora, prvo mora da se prigovori.
  Zašto se ovim bavi neko ko nije pravnik? Imate Jelenu Poledicu, odličnu pravnicu, pustite je da radi!

  28
  7
 5. Poštovani Milose
  Znajući te kao učenog i nadasve poštenog čovjeka nadam se da si se po sto puta do sada uvjerio koliko su privatni interesi iznad javnih.
  U svoj ovoj muci oko rasvjete želio bih ti dati primjer sto prvi.
  SKALE KOJE IZLAZE NA MOJDESKI PUT METAR IPO I UGROŽAVAJU VOZAČE PJEŠAKE I KORISNIKE SKALA.
  i pored inicijativa za rješavanje istih preovladali su Licni interesi u odnosu na javne.
  TAKO JE TO KOD NAS

  34
  7
 6. Poštujem rad i stavove gospodina Bigovića.
  Kao građanin ga molim da ne podleže pritiscima.
  I da ne dozvoli da se slade nesposobni i da pričaju da kada brod tone prvo ga miševi napuštaju.
  Zato dr. Bigoviću budite kapetan.
  Ili raspustite Skupštinu i zakažite nove izbore.

  35
  11
 7. Iako sam glasao dps ovakve odluke o blokiranju racuna su katstrofalne.Javna je tajna da led rasvjeta nikad nije funkcionisala u punom kapacitetu te da nije ni tehnicki primljena,sto je jedan od uslova za pokretanje postupka naplate.Bez obzira koja je vlast sami sebi nanosimo stetu jer ce to sve platitii gradjani ovog grada.Kad su lokalni interesi u pitanju jedinstvo mora postojati bez obzira na politicku pripadnost.

  46
  6
 8. SAMO ME INTERESUJE,KAKVE VEZE IMA JAVNI IZVRŠITELJ SA TIM ŠTO JAVNA RASVJETA NIJE U FUNKCIJI !?
  TO STE VI RANIJE TREBALI DA RIJEŠITE!
  JAVNI IZVRŠITELJ POSTUPA PO ZAKONU, I MORA SPROVESTI PRINUDNU NAPLATU!
  NE LUPAJTE GLUPOSTI!
  DA TAKO NE RADI, VRŠI KRUVIČNO DJELO, I NARAVNO GUBI POSAO!

  23
  23
 9. Ako se dobro sjecam Niksa I njegov savez su slali tuzbu povodom jos jedne u nizu prevare Dusana Radovica I ljudi uz njega I tome je bilo rijeci u medijima kao I Branko Bozovic koji je kritikovao I protivio se javno tom ugovoru.
  Zasto mediji ne budu drustveno odgovorni I upute pitanja ljudima u Izboru. Natasi Acimovic, Dusanu Radovicu, Mladenu Ivanovicu, Natasi Martic I svim njihovim saradnicima zaposlenim I dalje u opstini I javnim preduzecima od kojih su neki I dalje na funkcijama.
  Cekamo da i Turisticka ispliva sa problemima.

  Da ne zaboravim I glavnog savjetnika Vlada Mracevica.
  Puna podrska u rjesavanju gliba koji je prouzrokovao Dusko I molimo za javno isticanje imena.
  Drage drzavne nadlezne institucije novljani budno prate vasu reakciju.
  Mnoge porodice ostace bez primanja primjera radi!

  40
  8
  • Da ne zaboravimo i kolektor? Ova papazjanija sto sad vodi grad ga je zapocela prije po decenije i kad ti racuni dodju na naplatu ne moze nam ni Bil Gejts pomoci… pustite se vi par sijalica no vatajte ove za vrat mazu vam oci zar ne vidite imate li ista u glavu??? Nova god prosla ni naznaka od kolektora sto obecase do nove godine da ce ga pustiti u rad?? Slijepi ste kod ociju Novljani

   12
   2
 10. Nisi ni lud, ides kad vise nema para! Kada sam govorila da nam treba vlast koja nece samo trositi i rasporedjivati budzet, nego neko ko je u stanju da dovede investitore i poboljsa kastu. govorili ste dobar je Katic, posten. Pa jeste ali sta ce sad, da kukaju! Mica potpredsjednik a Simonide nema nigdje! gdje je dr. Savo Maric? Nek se Mica snadje, lako je djeliti, ima on poznanika po bg! Glasala sam opoziciju ali ste u kompletu sposobni da vodite neku mjesnu zajednicu! GDJE JE BECIC DA UZVIKNE KRIMINALCI?

  41
  11

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code