Početna Društvo Bijela uskoro neće biti “crna tačka”: S odvoženjem grita počinje remedijacija tla

Bijela uskoro neće biti “crna tačka”: S odvoženjem grita počinje remedijacija tla

5

Francuska kompanija Valgo otpočela je krajem avgusta pripremne radove za II fazu remedijacije kontaminiranog zemljišta na mjestu bivšeg Jadranskog Brodogradilišta u Bijeloj, koja će se izvoditi paralelno sa prvom fazom, odvoženjem kontaminiranog grita iz Bijele za Španiju.

U toku je obezbjeđivanje terena, postavljanje geotekstilnih membrana koje će spriječiti dodatno zagađivanje.

Prema ugovoru koji je Valgo potpisao sa Agencijom za zaštitu prirodne i životne sredine, 24. avgusta, ovaj process trebalo bi da traje do juna sljedeće godine.

Kako je Radiju Jadran saopšteno u ovoj kompaniji, druga faza podrazumijevaće rušenje 10 skladišnih prostora bivšeg Brodogradilišta, na preko hiljadu i po kvadrata, na kojima će kasnije holandski Damen i tivatski Adriatic Marinas graditi nove savremene hangare, po evropskim standardima, za remont jahti i megajahti. Nakon toga lokacija će se čistiti po dubini od ostataka građevinskog i drugog materijala. Valgo je u procesu dobijanja dozvola za rušenje, koje bi trebalo da izda Ministarstvo održivog razvoja i turizma. Očekuju da će rušenje objekata početi krajem oktobra.

Valgo je od početka I faze remedijacije do sada, sa 7 brodova inostranih kompanija, izvezao 37 hiljada tona opasnog grita, a trebalo bi još 40 hiljada. Sljedeći, osmi brod trebalo bi da stigne sredinom oktobra. U Valgu kažu da se odvoženje kontaminiranog grita odvija planiranom dinamikom, te da će taj proces biti okončan krajem marta sljedeće godine.

Nakon okončanja II faze remedijacije, tj rušenja hangara bivšeg Brodogradilišta, Valgo bi u junu sljedeće godine trebalo da napusti Bijelu, jer će time njihov posao biti okončan.

U martu sljedeće godine biće završen i radni angažman 28 bivših zaposlenika Brodogradilišta, koje je Valgo angažovao u I fazi remedijacije odnosno odvoza grita. Neki od njih već su aplicirali za posao u budućem servisu jahti i megajahti, a od Valga će, kako tvrde, dobiti najbolje reference.

Inače, početkom oktobra, bivše Brodogradilište, odnosno radove i stanje na terenu, trebalo bi da obiđu i predstavnici Svjetske banke, koja finansira remedijaciju sa 22,9 miliona eura. Posao je zvanično započet 9. novembra prošle godine.

5 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code