Početna Ekonomija Bijela vila ponuđena u zakup, sa još 15 kupališta u drugom pozivu

Bijela vila ponuđena u zakup, sa još 15 kupališta u drugom pozivu

11

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom ponovilo je javni poziv za zakup 16 javnih kupališta u hercegnovskoj opštini, koja nijesu dobila zakupce nakon prvog poziva.

Riječ je o plažama na potezu od kraja Igala – ispod Titove vile, dužinom rivijere, do jednog kupališta na Rosama.

Picerija i restoran

Novina u pozivu je zakup plaže Bijela vila na Škveru, koja je u susret sezoni trebalo da bude kompletno uređena. Morsko dobro je raspisalo javni poziv za izbor izvođača radova vrijednih oko 30 hiljada eura.

No, s obzirom da je plaža ponuđena u zakup, od neophodnog opsežnijeg uređenja se najvjerovatnije, za ovu sezonu, odustalo.

Inače, minimalna cijena zakupa, u Atlasu plaža kategorisanu kao javno-porodično kupalište, iznosi  8.581 euro, bez PDV-a, što je ujedno čini „najskupljom“ u ovom pozivu. Uz kupalište se može odobriti montažno demontažni ugostiteljski privremeni objekat sa terasom.

Upola jeftinija je 133 m duga plaža u Sutorini, na zapadnom kraju naselja, čija minimalna cijena zakupa iznosi 4.105 eura.

Zakupac se očekuje i za obalu u Meljinama na istočnom kraju naselja, u dužini od 70 m, za koju je minimalna cijena zakupa 3.626,00 eura.

Za ostale plaže minimalne cijene zakupa kreću se od 500 do 1.800 eura. Nezakupljeni su ostali dijelovi Blatne plaže u Igalu, dio Novosadske plaže, mala pješčana plaža sa istočne strana Yahting club-a, mala Ćorovića plaža, ona na zapadnom kraju Zelenike, ispred ugostiteljskog objekta Plava tišina i još nekoliko u Đenovićima, Baošićima i na Rosama.

Ugovori se zaključuju za tekuću godinu, računajući od dana zaključenja do 31.12.2019. godine, uz mogućnost godišnjeg produženja za period od 4 godine, odnosno do 31.12.2023. pod uslovom da je korisnik/zakupac ispunio obaveze predviđene ugovorom, da ugovor nije jednostrano ili sporazumno raskinut ili u slučaju da je pokrenut sudski spor između Javnog preduzeća i korisnika/zakupca, zbog neispunjenja ugovorom preuzetih obaveza.

Zainteresovani zakupci mogu preuzimati tendersku dokumentaciju do 6. juna, a javno otvaranje ponuda biće upriličeno dan kasnije u prostorijama Morskog dobra u Budvi.

11 Komentari

 1. Obzirom da Redakcija Jadrana gleda direktno na ovu novsku rugobu od “plaže”, predlažem da javno pokrene pitanje nedostatka upozoravajuće table sa upozorenjem da je tu iz bezbjedonosnih razloga zabranjeno kupanje; da roditelji odgovaraju za svoju djecu. Ukoliko niko ne uzme plažu u zakup ne bi trebalo ni dovoditi vodu do tuša! Nedostatak tuša i vode za piće bi odvraćalo i mlade i stare da se tu kupaju. Ukoliko se neko povrijedi – sam bi bio kriv jer nije poštovao upozorenje kojeg sada nema. Upozorenje bi trebalo biti napisano i latinicom, i ćirilicom i na engleskom jeziku. U suprotnom povrijeđeni može tužiti grad, a platile bi na kraju poreske platiše…
  PS Čuo sam da je prije koju godinu jedan strani turista na Kanli kuli pao niz džombaste stepenice i slomio nogu. Tužio je grad. Nije imao šansu jer nije poštovao upozoravajuću tablu da su te stepenice opasne….

  7
  1
 2. Bijela vila je postala crna rupa novskog turizma. Ako je neko i uzme u zakup morao bi angažovati ortopeda da na licu mjesta namješta polomljene ruke i noge – u takvom je stanju ta novska sramota! Sada jedino pomaže velika tabla sa natpisom: ZABRANJENO KUPANJE. Ko se uprkos tome usudi izaći na “plažu” i povrijedi se – sam je kriv!

  25
  1
 3. Ime Bjela vila pod hitno promijeniti! Zbunjujuće je da se deponija tako zove… Vratite spisak zabrana koje su nekada pisale kod tuševa da bude u skladu sa potpunim sunovratom hercegnovske turističke ponude.

  28
  3
  • Nemojte tako, mada shvaćam Vaš sarkazam. Treba “Bijelu vilu” dovesti u red, bar u ono stanje kakvo je nekada bilo. A na ovom poratlu sam prije 2-3 mjeseca pročitao da je “Morsko dobro” ( hoću reći “zlo”) odobrilo par desetina hiljada eura za rekonstrukciju “Bijele vile”. Sinoć sam prošetao pored, i vidim da se ništa ne radi. A ko zna kada će i da li će uopšte. “Bijela vila” je jedan od simbola Novoga.

   27
   1
   • Puste zelje, pusti snovi, odobreno je bilo tridesetak hiljada € za totalnu rekonstrukciju, Plaza je totalno devastirana, iz kabina samo sto kolera ne izbije, tu neko nesto silovito muti, zivi bili pa vidjeli ko.

    21
    2

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code