BIJELIĆ: KATURIĆ PARKIRA NA JAVNOJ POVRŠINI

BIJELIĆ: KATURIĆ PARKIRA NA JAVNOJ POVRŠINI

139
0
Podijeli

tomo katuric autoAuto pomorskog kapetana Toma Katurića u Kamenarima je parkirano u suprotnosti sa saobraćajanom signalizacijom i nije tačno da je površina na kojoj se nalazi njegova nego javna, zajedno sa cijelim prilazom tarajektu – pojasnio je viđenje problema, na koje je juče Radiju Jadran ukazao Katurić, načelnik Komunalne policije, Zoran Bijelić.
On kaže da je u saznanju da je Katurić pokrenuo postupak za povraćaj svog dijela zemljišta, te kada ta površina i zvanično bude u njegovom vlasništvu moći će da parkira po svom nahođenju.

– Sve dok se to ne dogdi mi moramo da reagujemo u skladu sa saobraćajnom signalizacijom, ako dođe do prekršaja. Nije tačno da inspektori komunalne policije smatraju da on nije u prekršaju, jer jedno je kad je riječ o prekršaju, a drugo kada ugrožavate saobraćaj – kaže nam Bijelić.
Katurić ne ugrožava saobraćaj, jer bi u tom slučaju specijalnim vozilom, ”pauk” to bilo regulisano, nego je njegov auto parkirao u suprotnosti sa saobraćajnom signalizacijom, što je jeste prekršaj, objašnjva Bijelić.
Čitajući naš portal Bijelić je iznenađen i što je Katurić njih prozvao za uklanjanje privremenih objekata.
– To uopšte nije u zoni naše odgovornsiti, jer je to zona kontrole “Morskog dobra”, tako da je sve obavila Uprava za inspekcijske poslove i inspekcija za zaštitiu prostora. Zato me čudi da je to mogao da kaže, jer je jasno da je u odluci koju je dobio morao da uvidi ko je odluku potpisao i ko je takvu odluku donio.
Tomo Katurić najavio je da će sjutra upoznati našu kuću sa svim detaljima vezanim za njegov problem, što će, kako je rekao, potkrijepiti dokumentacijom i fotografijama, te da ga veliki broj građana podržava u namjeri da dokaže maltretiranje.
Inače, izlijevanje fekalija na području Bijele, tačnije kod potoka Pijavica je zaustavljeno, potvrdio nam je Bijelić.
– Do izlijevanja fekalija je dolazilo ispod objekta koji se nalaze na potoku. Sanacija je trajala 15 dana i sada je sve urađeno kako treba. Problem je bio što jedan od tih obejkata koji se tu nalazi nije bio priključen na kanalizacionu mrežu, a i oni koji jesu nisu bili dobro priključeni, pa je zato dolazilo do problema. Sada je to sve tehnički odrađeno kako treba, a za to smo zvaničnu potvrdu dobili i iz JP “Vodovod i kanlizacija”- tvrdi Bijelić.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code