Bijeljani i gosti feštaju “na veliko” četiri dana

Bijeljani i gosti feštaju “na veliko” četiri dana

10
Podijeli

Skoro 40 proizvođača hercegnovskog zaleđa, te onih koji su „potegnuli“ iz Ulcinja, Bara, Trebinja, Crmnice, kao i veliki broj posjetilaca i dosta djece, ispred Kulturnog centra u Bijeloj začinili su Veliku Bokešku feštu, sa gastro-zabavnim programom.

Ova manifestacija počela je sinoć Akademijom povodom 140 godina školstva u Bijleoj , tokom koje su evocirane uspomene na znamenite ličnosti koje su stvarale istoriju Bijele i Boke, na kulturne, obrazovne i duhovne ustanove ovog kraja. Ukazano je i na mogućnosti za razvoj Bijele.

Picerija i restoran

Već jutros na više od 30 štandova vrijedne domaćice pripremile su domaće specijalitete, najviše na bazi masline, uz domaće vino, ulje, med, priča nam jedan od organizatora iz NVO Velika Boeška fešta, Nikola Svilanović:

„Prezadovoljni smo kako se sve odvija. Vrijeme nam ide na ruku, dosta je naroda, smjenjuju se konstantno, tako da mi je teško da procijenim koliko je ljudi danas kroz Bijelu procirkulisalo. Osim Novljana, dosta je gostiju bilo iz Boke. Posebno me raduje što je bilo i dosta djece. Dali smo sve od sebe da pripremimo što raznovrsniji i bogatiji program, da bude za svakoga po nešto. Kad je riječ o ovom gastro dijelu programa, pašta šuta – brend Bokeške fešte, pokazala se zaista kao „najpopularnija“ delicija. Svi pitaju ko je parićav’o, odgovorim -ja, ali, žene su začinjele“, kaže on.

Jutrošnji program krenuo je cvjetnim defileom najmlađih, uz mažoretke, Gradsku muziku, te scenski prikaz dolaska kapetana Želalića. Program bi trebalo da potraje do 16 h, nakon čega kreću pripreme za sjutrašnji Sajam masline i vina.

„To je tradicionalna saradnja sa Maslinarskim društvom Boka, pa će uz izložene proizvode na bazi masline, biti i edukativne radionice. Posebno me raduje što smo ove godine dio programa posvetili i najmlađima, pa će prvi put biti u restoranu Bijela biti organizovan dječiji maskenbal. Druženje nastavljamo u ponedjeljak književnom večeri Vinke Šarenac Perišić i promocijom knjige bjelskog travara Branislava Popovića“, podsjeća Svilanović.

U zabavnom programu nastupili su Kulturna mreža Bijela, mažoretke kluba Lilly, KUD Igalo sa gostima iz Nikšića.

10 Komentari

  1. Neka se nesto desava pa makar i ovako da onaj raspali dom kulture a i sama Bijela malo ozivi.Bice nadamo se bolje sledece godine.Ova manifestacija treba da bude tradicionalna a siguran sam da ce i organizatori biti bolji sledece godine i da ce svake naredne godine prisustvovati sve vise ljudi

    8
    1
  2. Kakav promašaj nema uopšte naroda da su barem tezge napolju trebalo je mjesnu zajednicu puštit da ono organizuje oni to bolje odrade u svakom pogledu.baš su dobro za novu godinu napravili

    10
    4

Ostavite komentar

*

code