Bijeljanke feštaju za svoj gušt, ali svi mogu sa njima

Bijeljanke feštaju za svoj gušt, ali svi mogu sa njima

0
Podijeli

Članice udruženje žena NVO “Ruža vjetrova” iz Bijele za sjutra spremaju feštu u 21 čas ispred Doma kulture u Bijeloj, a za štimung će se pobrinuti muzičar Slobodan Kovač. Iako fešta nosi ime “Bijeljanke Bijeljanima” predsjednica Udruženja, Bobana Želalić za Radio Jadran kaže kako je manifestacija otvorena za sve domaće i strane, koji žele da dođu i osjete lokalni duh.

Za razliku od prethodne, ova fešta će biti bez posluženja, jer su vrijedne članice ove organizacije odlučile da ovog puta naprave nešto za svoj gušt i da se razvesele, bez obaveza.

Picerija i restoran

– Na prošloj fešti se nismo ni uspjele izigrati od velikog posla i to nam je bio dobar povod da napravimo feštu. A meni ne treba dva puta reći, odmah sam krenula sa organizovanjem – kaže nam Bobana kroz smijeh.

Udruženje trenutno broji 40 žena. Osim  Bijeljanki ima članica iz Morinja, Baošića Herceg Novog i Risna. Još od osnivanja nesebično rade na oplemenjivanju Bijele, te su sadile cvijeće u parku, a brinu i o dvorištima Mjesne zajednice i crkve Presvjete Rize bogorodice.

– Pošto su nam iz parka ukrali sadnice oleandera i kalistemona opet ćemo u septembru ili oktobru organizovati akciju sađenja. Planiramo i putovanje  28. septembra za Grčku. Putovanje nisam ograničila samo na naše članice, jer ne volim da tjeram nekoga da bude član Udruženja, hoću da sve da bude otvoreno – ističe Bobana.

Ova vesela Bijeljanka nikad ne miruje, puna je ideja i čini se, da uvijek uspije naći način da ih realizuje. Davno je skrenula pažnju na sebe ljubavlju prema cvijeću i bašetnskim kulturama. Sjećamo se da je prije par godina nabavila sjeme iz kojeg su nikle tikve dugačke 2 metra.

– U planu mi je da mi žene, napravimo maskenbal i modnu reviju, ne moraju to biti manekenke, mogu biti žene od 50 godina, zatim izložbu ručnih radova. Imam previše ideja, a malo vremena – priča Bobana.

Zajedno sa Turističkom organizacijom Herceg Novi i Mjesnom zajednicom  Bijela“Ruža vjetrova” je uključena u sve fešte ovog ljeta u mjestu.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code