Bijelopoljska firma isporučiće dva smart autobuska stajališta

Bijelopoljska firma isporučiće dva smart autobuska stajališta

10
Podijeli

Montažu dva nova smart autobuska stajališta sa novim kioscima u Igalu kod Pošte i starog dijela Instituta obaviće firma Merkator International d.o.o. sa sjedištem u Bijelom Polju. Njihova ponuda izabrana je kao najpovoljnija za nabavku, isporuku i montažu dva autobuska stajališta.

Ilustracija

Ukupna vrijednost nabavke, montaže i isporuke stajališta odnosno kioska iznosi skoro 30 hiljada eura, a Ugovor su u ime Opštine i ponuđača potpisali predsjednik Opštine, Stevan Katić i direktor firme Ismet Kurtćehajić.

Picerija i restoran

Rok za isporuku je 30 dana od dana potpisivanja Ugovora, 4. Juna, a garancija na isporučena i montirana stajališta odnosno kioske je 2 godine, pricizirano je u Ugovoru.

Podsjećamo da su nova savremena stajališta dio projekta kojim Opština želi da modernizuje 12 stajališta na potezu od Igala do Meljina, na kojima će biti wi fi konekcije, video nadzor, LCD ekran sa informacijama o gradu i voznom redu lokalnog autobusa.

Za sada će, kao probnu fazu, biti postavljena samo ova dva, da bi lokalna uprava, odnosno nadležni Sekretarijat za komunalne djelatnosti, ekologiju i zaštitu životne sredine najprije vidjeli kako će sve funkcionisati i koliko je ovakva ideja održiva i isplativa. U zavisnosti od toga, radiće se i ostala.

Agencija za izgradnju i razvoj grada uradila je Elaborat stajališta kojim su obuhvaćena sva postojeća, ali i mjesta na kojima ona nijesu obilježena, a građani su iskazali potrebu da budu. Tim Agencije popisao je i slikao sva stajališta, napravio presjek postojećeg stanja i dao prijedloge kako da se stajališta urede i uniformišu.

10 Komentari

 1. Agencija je dala predlog da se stajališta uniformišu.
  Znači da sva izgledaju isto.
  Opština planira da modernizuje 12, a naručila je 2.
  Ostalih 10 će ili drukčije izgledati od ova 2, što će rezultirati njihovim šarenilom, ili će izgledati kao ova 2, što će favorizovati firmu Mercator i predstavljati tzv. Razbijanje javne nabavke.

  8
  2
 2. Katicu da te pitam ovako javno… Pa zar si potpisao za 30000€ ova dva stajalista? Vi izgleda imate para za bacanje…
  Jos nesto… Ono igraliste kod MUPa… Podjite i zaigrajte basket… podloga je jajasta… Sramota.

  15
  • Vidi za ugradnju ne znam,al liječenje i vandali nisu valjda problem opštine, već državnih službi. Tako gledano ništa se ne bi radilo, jer evo svake sedmice je nažalost nekome potrebna pomoć, a tu je valjda ministarstvo zdravlja da obezbijedi uslove za liječnje svim gradjanima. Mada ministar reče da nam je zdravstvo kao u sjedinjenim državma, ako mu je vjerovat, a mnogi izgleda vjeruju u to. Isto tako, vandale treba da uhvati policija ako ičemu služi, necemo valjda zbog takvih bunkere na stanicama pravit.

   12
   2
 3. Poštovani

  Može li se Bijeloj isporučiti par komada, ovih običnih, manje pametnih stajališta ? Pa ćemo te “pametne”, kasnije.. Dva komada kod “Panorame” u Bijeloj, ako nije problem. Da ne kisnemo dok čekamo bus, i da nas sunce ne prži ovih dana.

  Blagodarim 🙂

  36
  1

Ostavite komentar

*

code