Bijelotinu MINI ultra trail savladalo 25 trkača, čak i osmogodišnjak

Bijelotinu MINI ultra trail savladalo 25 trkača, čak i osmogodišnjak

2
Podijeli

U 5. Kolu LAZURE novske sky MINI trali lige – Bjelotina MINI ultra trail, a na dvije distance od 8 km i 19,5 km učestvovalo je juče 25 takmičara iz Herceg Novog, Dubrovnika, Podgorice, Budve, Bara, Nikšića, Kotora, Tivta i Moskve.

Na kraćoj distanci zanimljivo i hrabro je bilo učešće jednog osmogodišnjaka Seva Lepisova, koji je zauzeo drugo mjesto. Prvi je bio Petar Drobnjak iz Podgorice, dok je treći bio Dmitri Lepisov, otac malog Seve.

Picerija i restoran

Prvo mjesto u muškoj konkurenciji, na dužoj distanci, osvojio je Miloš Mikić – Mikser sa vremenom 1:23:34 i čvrsto drži prvo mjesto poslije 5. kola u ukupnom plasmanu.

Drugi je bio Perica Vučković iz Herceg Novog, koji je došao samo 10 sekundi iza prvoplasiranog, dok je treće mjesto zauzeo Kotoranin Miloš Komnenić.

U ženskoj konkurenciji opet nije bilo neizvjesnosti za prvo mjesto, jer je tu bila naša najbolja trail trkačica, Kotoranka, Miluša Bošković koja je završila trku sa vremenom 1:46:17, dok je druga bila Novljanka, Marija Bošnjak.

„S obzirom da nam je cilj da sve formate planinskog trčanja približimo svima onima koji žele da uđu u svijet ove vrste sporta, ovoga puta smo ultra trail simulirali na dvije distance, prvu dužu 19,50 km i 800 D+ koja je nosila 100% bodova po uspostavljenom bodovanju i kraću distancu od 8,00 km i 400 D+ koja je nosila 50% bodova po uspostavljenom sistemu bodovanja. Opet nismo imali trću žensku takmičarku i zato pozivamo sve pripadnice nježnijeg pola da se uključe u dalje takmičenje, jer cilj nam je da dostignemo trend iz okruženja gdje su na svakoj trci ima podjednako zastupljena oba pola – navodi Saša Kulinović, iz NVO Orjen Outdoor“.

Firma Suplement store Montenegro dodjelila je simbolične poklone koje je podjelila Anja Martinova iz kompanije Lazure Marina & Hotel.

Najbitnije je da su svi trkači bezbjedno završili trku, a bar dio atmosfere možete vidjeti na slikama koje je opet pripremio fotograf Isidor Stankov.

I ovom prilikom za uspješnu trku zaslužni su : NVO Orjen Outdoor, AK Niskogorci, LAZURE Marina & Hotel, Agencija za zaštitu i razvoj Orjena i Suplement store Montenegro, kao i mještani zaseoka Lazarevići, koji su takmičerima priredili topao doček.

Naredno 6. kolo LAZURE novske sky MINI trail lige zakazano je za 10. februar. Biće to MINI vertical, ali ovoga puta dnevni na najdražoj stazi Spile između Poda i Žlijeba. Za razliku od trke u predhodnom ciklusu učesnici će trčati hronometarski, na 30 sekundi da bi mogli pokazati svoj maksimum.

Organizatori pozivaju sve da se priključe i upoznaju naše jedinstveno zaleđe.

2 Komentari

Ostavite komentar

*

code