BILA JE TO JOŠ JEDNA DUGA NOĆ KULTURE U NOVOM

BILA JE TO JOŠ JEDNA DUGA NOĆ KULTURE U NOVOM

443
0
Podijeli

 

noc_kulture_trg_otvaranjeU noći između nedjelje i ponedjeljka na skoro 20 lokacija u Herceg Novom je u produkciji Udruženja Furešti, u saradnji sa JUK Herceg Fest i pod pokroviteljstvom Opštine Herceg Novi  i Ministarstva kulture Crne Gore, priređena je treća manifestacija Noć kulture.

Organozatori su animirali čitav Herceg Novi. Pored mnogobrojnih izložbi, performansa i odlične atmosfere, program je obogaćen i muzičkim segmentima i brojnim pratećim sadržajima.

Picerija i restoran

noc_kulture1Živio je čitav grad, ateljei Luke Tomanovića, gdje je predstavljen ugledni islandski autor, Gudmundura Gudmundsona Eroa, atelje Prijić, porodice Morović, Dragice Kosić i mnogi drugi. Galerija Špinaker sa  litografijom Miodraga Dada Đurića iz serije Dermatologija iz 1975. godine, pa Gelerija Luča gdje je izlagao skulptor Miodrag Šćepanović takođe su privlačili Novljane i turiste. Publika je uživala i u grafikama Zorana Bulatovića na Trgu Nikole Đurkovića, izložbi u galeriji Sju rajder  autora Šemse Gavran Kapetanović, Dragana Jovanovića Soleta, Minje Bojanića, Vitke Vujinović i El gvojosa.

 

noc_kulture_minja_bojanicMnogi nisu propustili ni ponoćno igranje kultne predstave Hercegnovskog pozorišta „Noć četiri mjeseca“, po tekstu Stevana Koprivice i u režiji Staše Koprivice, Eeno grupu Trag iz Banja Luke, violinistkinju Vericu Čuljković, a pogotovo svirku Balkan brass Bend-a na svečanom otvaranju manifestaciju na Trgu. Živnuli su i Zvaičajni Muzej, Glaerija Josip Bepo Beneković, Gradska biblioteka i čitaonca, knjižara So…noc_kulture2noc_kulture3noc_kulture4

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code