Biskup Ilija Janjić: Neka blagoslov Svetog Leopolda prati sve nas

Biskup Ilija Janjić: Neka blagoslov Svetog Leopolda prati sve nas

0
Podijeli

Odlukom svetog oca Franje, sveti Leopold Bogdan Mandić, zajedno sa ocem Pijem iz Pieterćine proglašen zaštitnikom prošlogodišnje izvaredne Svete godine jubileja u kojoj je razmatrano neiskazivo bogatstvo božijega milosrđa, kazao je tokom liturgije dočeka tijela Svetog Leopolda u Herceg Novi, kotorski biskup monsinjor Ilija Janjić.

– Ovog istorijskog dana, radosna srca dočekujemo neraspadnuto tijelo našeg zaštitinika, Svetog Leopolda, njegovo je sveto tijelo pred nama. Ostvarila se tako njegova davna želja: “iz Padove ne mogu pobjeći, hoće me ovdje, ali ja sam kao ptica u krleci, moje srce uvjek tamo preko mora” – kazao je biskup Janjić.

Picerija i restoran

On je otkrio kako se Sveti Leopold povjerio jednom prijatelju sa molbom da njegove kosti nakon smrti budu poslate u Herceg Novi: “Molite blaženu gospodaricu neka mi pribavi milost da pošto svršim svoje poslanje u Padovi, mogu odnijeti svoje siromašne kosti među svoj narod, za dobro onih duša” – citirao je biskup Svetog Leopolda.

Kotorski biskup mosinjor Ilija Janjić je kazao da nema riječi koje mogu iskazati “svu radost i ushit” što smo svjedoci ispunjenja jedne od posljednjih želja Svetoga Leopolda.

– Radujemo se kao vjernici kotorske Biskupije, kao župljani i građani Herceg Novog, kao hodočasnici iz različitih krajeva, kojima je svetost i dobrota Svetog Leopolda nadahnuće, a njegov moćni zagovor utjeha i pomoć na ovozemaljskom hodočašću.

Slavimo i hvalimo dobroga i milosrdnog oca, koji se proslavio u životnom postanju Svetoga Leopolda, kojega je odabrao za velika djela i milosti nebrojenim dušama – kazao je biskup Janjić.
Biskup je poželio da blagoslov Svetog Leopolda prati sve okupljene i sve one koji će boraviti u parku Boke za vrijeme boravka relikvije tijela ovog velikog sveca.

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code