Početna Društvo BIVŠI PRAZNIK BIVŠE NAM SFRJ

BIVŠI PRAZNIK BIVŠE NAM SFRJ

0

SFRJGeneralni konzulat SFRJ u Tivtu će i ove godine obilježiti 29. novembar, dan kada je “rođena najljepša država na svijetu”, kaže za naš radio, generalni konzul konzulata SFRJ, drug Marko Perković.
Ove godine proslavlja se njen 69. rođendan uz obavezno podizanje državne zastave SFRJ.
– To su naše “tradicionalne aktivnosti” uz podizanje naše slavne zastave sa petokrakom, kao i intoniranje himne “Hej, Sloveni”. Poslije toga ćemo prirediti diplomatski koktel i u jednoj lijepoj atmosferi provesti prijepodne. U kasnijim večernjim satima, na nekoliko mjesta u gradu, planiran je “SFRJ party – ističe Perković. Ali u generalnom konzulatu SFRJ u Tivtu već pripremaju obilježavanje 70 rođendana SFRJ, za kada, kako kaže, spremaju nešto posebno.
“Za sljedeću godinu se stvarno spremamo da to značajnije obilježimo, jer ne samo da je jubilej SFRJ već i desetogodišnjica rada konzulata, što je jubilej vrijedan pažnje i mi ćemo ga svakako prolsaviti kako dolikuje”.
Detalje o proslavi sljedeće godine, drug Perković nije želio da otkriva, ali je rekao da će toj jubilarnoj fešti prisustvovati odabrane zvanice sa pozivnicama.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code