BIVŠA „ČETVORKA“ SNP-A: MILIĆ NIJE IMAO SLUHA ZA PROBLEME U HERCEG NOVOM,...

BIVŠA „ČETVORKA“ SNP-A: MILIĆ NIJE IMAO SLUHA ZA PROBLEME U HERCEG NOVOM, UČINILI SMO JEDINO DOBRO ZA GRAD

143
0
Podijeli

Odluka da, nakon skoro četvoromjesečne krize u lokalnoj upravi, potpišemo građanski Memorandum za Herceg Novi sa lokalnim DPS-om, iznuđena je, ali u ovom trenutku jedina dobra odluka za grad, za javna preduzeća i ustanove koje su pod opštinskom ingerencijom, ali i za krupne projekte u gradu čija je realizacija u toku ili tek treba da počne, saopštavaju bivši odbornici SNP-a, Vlado Mračević, Predrag Anđelić, Bogdan Kočetanović i Zorica Gavrilović.

– Nas četvoro odbornika SNP-a, iz čijeg smo članstva izbrisani voljom lokalnih partijskih moćnika, učinili smo sve u prethodnom periodu da pokrenemo dijalog i postignemo dogovor sa dojučerašnjim partijskim drugovima. Ni jedan od naših zahtjeva i predloga nije prihvaćen. Stizale su nam samo prijetnje, ultimatumi, uvrede. Zbog naših principijelnih stavova i odbijanja da podržimo kandidaturu Obrada Gojkovića za predsjednika opštine isključeni smo iz partije. Takođe, sve vrijeme su zakazivane sjednice opštinskog parlamenta bez jasnog ishoda, a s ciljem da se za njihov neuspjeh okrivimo mi što ne podržavamo predložene kandidate, a ne oni koji su svojim isključivim i osionim ponašanjem, zaokupljeni ličnim interesima, pod partijskim štitom, doprinjeli takvoj atmosferi, navode sada nezavisni odbornici i dodaju da ih za kandidaturu aktuelne predsjednice parlamenta niko nije obavjestio, a kamoli konsultovao.
– Očekivali su da bespogovorno glasamo za taj predlog, što samo govori da je sve bilo neiskreno i namješteno. Ni u vrhu partije nije bilo sluha ni razumjevanja za dogovor i kompromis. Godinama smo pojedinačno i zajedno obavještavali predsjednika partije Srđana Milića o problemima u Opštinskom odboru. Obavještavali smo ga i o tome kako se oni odražavaju na funkcionisanje gradske uprave. Tražili smo analizu izbornih rezultata, ali to se nije desilo. Obrad Gojković je iznosio podatke o dobrim rezultatima iako je glasova birača bilo sve manje.
„Četvorka” navodi i da su stari članovi partije bili marginalizovani i da su „na najgrublji način vršene kadrovske promjene po diktatu koalicionih partnera, čak i mimo koalicionog sporazuma”.
Tvrde da je partijski rad potpuno zamro, a sastanci su sazivani samo kada je Gojkovića trebalo predložiti za neku funkciju.
– Sa druge strane, povećan je broj članova OO i na taj način stvorena “mašinerija” za izglasavanje njegovih zamisli, spremna da na najneprimjereniji način odbije svako suprotno mišljenje. Najvažnije je bilo predložiti Gojkovića za predsjednika partije, a potom i za predsjednika opštine… O svemu tome vrh partije i Srđan Milić bili su obavještavani, ali ništa nisu preduzimali. Sve vrijeme su ignorisali probleme u opštinskoj organizaciji Herceg Novog.
Nabrajajući svoje razloge za odluku koja je, kako kažu iznenadila, a mnoge i zbunila, konstatuju da je i posljednji pokušaj radne grupe SNP-a, od prije dva dana, da pomogne da se nađe rješenje, propao, jer je bio neiskren i licjemeran.
– Pristali smo da podržimo kandidaturu Danijele Đurović (ona za nas nikada nije bila sporna), ali druga strana je odbila da podrži neka naša konstruktivna rješenja. Umjesto kompromisa dobili smo ultimatum u pisanoj formi da do kraja radnog vremena potpišemo podršku kandidaturi Danijele Đurović. To je bio kraj svih naših pokušaja i dobrih namjera da postignemo dogovor sa partnerima iz vladajuće koalicije.
Na kraju reagovanju četvoro izopštenih članova SNP objašnjavaju opet da skraćenje mandata SO i raspisivanje novih izbora u ovom trenutku nije rješenje, kao i da su zato smatrali su da je izlaz u građanskom Memorandumu za Herceg Novi, koji su potpisali sa DPS-om.
– Čelnici ove partije iskazali su spremnost za dogovor oko svih pitanja značajnih za funkcionisanje lokalne samouprave. Bez obzira na neprimjerene pritiske, uvrede i etiketiranja koji su se nakon toga sručili na nas, interes grada i građana će nam i ubuduće biti na prvom mjestu. To, između ostalog, znači da kadrovi koji imaju stručne i profesionalne preporuke biće dostojni da vode Herceg Novi, zaključuju odbornici Mračević, Anđelić, Kočetanović i Gavrilović.

Picerija i restoran

Nema komentara

Ostavite komentar

*

code