Početna Društvo Bivša posada Bella Boke demantuje Bonetija

Bivša posada Bella Boke demantuje Bonetija

12

Bivši zaposleni u kompaniji Bella Boka sa indignacijom odbacuju navode menadžmenta (Ricarda Bonetija) povodom dešavanja u toj kompaniji.

Kako navode u reagovanju, istina je sve što je njihov kolega izjavio za Radio Jadran i to je uradio na veoma korektan način.

Bivši zaposleni u kompaniji Bella Boka – Todor Kokot, Ever Kikić, Luka Mitrović, Veselin Ivanović i Zoran Srdanović ukazuju da konstatacija Radija Jadran da se dovodi u pitanje projekat, nije izjava njihovog kolege, već logično pitanje upućeno Bonetiju:

„Naime u obraćanjima u toku korone, Radio Jadranu, u više navrata dotični gospodin je plasirao informacije, kako je spreman da pomogne ovoj državi u ovom teškom periodu i kako će kao odgovoran privrednik zadržati zaposlene i da kompanija to može finansirati iz svojih izvora. To saopštenje je uputio svim bokeškim opštinama, Morskom dobru, Ministarstvima, kao i putem sajta, instagrama, fejsbuka. Tačno je kao što je kolega izjavio da je ponudio Aneks ugovora na 222 eura, što je inače suma koju subvencionira država (toliko o izjavi kako je spreman pomoći državi). Radi boljeg uvida u naše ugovore, isti su zaključeni za period 01.03.-31.10.2020., znači u toku trajanja pandemije korone“, kaže se dalje u reagovanju.

Takođe Bionetiu je ustvrdio da se samo čeka odobrenje Vlade, kako bi se nastavilo sa radom, jer su brodovi spremni (iako se u tom trenutku čeka isporuka novih baterija za Elettru – znači nije sposobna za plovidbu), dodaju u reagovanju.

– Odobrenje za uspostavljanje transporta je stiglo 11. maja, a do današnjeg dana brodovi su još na suvom u Baru. Biće da ipak nema ko da upravlja tim brodovima. Naravno da nećete dobiti odgovor da je u kompaniji zaposlen samo jedan mornar. Toliko o dosljednosti Bonetija“, tvrde oni.

Prema njihovim navodima nema ništa ni od obećanja Bonetija na ceremoniji otvaranja projekta:

„Cjelogodišnja linija (pri čemu brodovi ni dan danas nijesu osposobljeni za vožnju u zimskom periodu), stalno zaposlenje crnogorskih državljana (uslijedili su samo ugovori na kratak rok sa stalnim smanjenjem plata sve do otkaza). Izjava da je projekat detaljno isplaniran (o čemu svjedoče brojni dokazi koje možemo naknadno iznijeti) i da su kao preduzeće spremni da pokriju sve troškove naredne dvije godine u zimskom periodu, se pretvorila samo u pustu priču. G. Boneti u svojoj posljednjoj izjavi nije odgovorio kada će početi sa radom. S obzirom da se radi o redovnoj liniji, ništa ne sprječava dotično preduzeće da obavlja svoju djelatnost. Ili se ipak radi o obmani javnosti i fokusiranja projekta na prevoz sezonskog karaktera, dok je priča o cjelogodišnjem prevozu samo magla za finansijske i investicione institucije. Što se tiče novih brodova, evo se čekaju od novembra, prvo se rade u Srbiji, pa se sada čekaju da dođu iz Turske, pa… sve ukazuje na to da nove brodove nećemo gledati“, tvrde bivši radnici, demantujući izjave Bonetija od 7. Maja.

Ono što, po njima , najviše dovodi u sumnju jeste posljednja izjava Bonetija, da se nove investicije prikupljaju, „iz čega proizilazi ne samo da nema novih brodova, nego ni novca za njihovu kupovinu. Još jedna izjava u nizu koja se nije ispunila“, kažu bivši radnici.

Kako su postupci u toku između njih i kompanije, ne žele tim povodom da se oglašavaju dok ne budu završeni.

12 Komentari

  • nije problem u 4 – 5 zaposlenih koji su ostali bez posla, problem je u obmanjivanju i lošem korištenju sredstava poreskih obveznika Crne Gore.

   Firma je podržana od naših sredstava i omogućeno im je povlašteno poslovanje u mnogim segmentima na ime projekta kojim su aplicirali.

   8
   2
 1. Svaka čast momci.cisto radi javnosti da napomenem da je dotični “preduzetnik”već imao jedan sličan poduhvat.naime radilo se o projektu “ekoloških bicikala”koji je propao.

  19
  2
 2. I ja vjerujem radnicima jer malo ko ce se pobuniti, pogotovo javno, ako ne prica istinu. Tako da se nadam da ce istrajati u ovome I biti primjer da se moze nesto promjeniti I da ne dozvolimo da nas “gazde” maltretiraju kako oni hoce!!!

  27
  2
 3. Ja bi licno volio da se suoce direktno u nekoj emisiji sa cjelokupnom dokumentacijom. Vjerujem radnicima jer ne vjerujem da bi se usudili javno da idu “protiv gazde” ako ne pricaju istinu a ovo je primjer svima nama da bar probamo da se izborimo da morem nepravilnosti sa kojima se suocavamo!!!

  24
  2
 4. Oooo Rikiii,živo me zanima kako ćeš reagovati.posto si saopstio da je otpušten samo dio posade(od tri kapetana,menadžera,tehničara i četiri mornara,ostao je samo jedan mornar),saopstio si da su brodovi spremni(znas dobro da nijesu,novih brodova nema na vidiku(zatvoreni su ti ventili).najlakse je udariti po tastaturi,ali činjenice te opasno demantuju.

  28
  3

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code