Bivši federalni sudija Stephen G. Larson: Vavić nevin po svim optužbama

Bivši federalni sudija Stephen G. Larson: Vavić nevin po svim optužbama

3
Podijeli

Novljanina Jovana Vavića, osumnjičenog da je primao mito za upis studenata na elitne američke koledže, na sudu će predstavljati bivši federalni sudija i tužilac Stephen G. Larson, iz Los Angelesa, sa kojim će se pojaviti na sudu 25. marta u Bostonu.


– Jovan je jedan od vodećih i najtrofejnijih vaterpolo trenera u Sjedinjenim američkim državama i porodičan čovjek poznat po svom integritetu. Nije kriv za ove optužbe i dokazaće da je nevin na sudu – rekao je Larson američkim medijima.

Picerija i restoran

Vavić je optužen da je prihvatio 250.000 dolara od William Rick Singera, u sred skandala koji potresa elitne američke koledže.

Prema navodima federalnih istražitelja Vavić je novac uzeo kao naplatu da dva studenta “ubaci” na Univeritet Južne Kalifornije, predstavljajući ih kao nove igrače vaterpolo tima. Prema nalazima istrage Singer je, takođe, uplaćivao novac privatnim školama koje pohađaju Vavićeva djeca, u zamjenu za buduće malverzacije upisa.

U telefonskom intervjuu u srijedu, advokat Larson je rekao: “Ja imam dugu istoriju rada na saveznim krivičnim predmetima kao tužilac i kao sudija, to ću iskustvo iskoristiti i u ovom slučaju.”

Vavićev advokat je kazao da je njegovo učešće u ovom slučaju donekle lično. Diplomirao je na Pravnoj školi USC Gould, priznao je “afinitet” za Univerzitet i njegove brojne sportske programe prije nego što je Vavić postigao uspjeh kao trener, uključujući 16 državnih vaterpolo prvenstava.

“On je doveo vaterpolo na visoki nivo u čitavoj SAD”, rekao je Larson za Vavića. “Lično sam ga upoznao. On je dobar čovjek i veoma sam ponosan što ga zastupam” – poručio je Larsen.

Angažman u slučaju Vavić samo je posljednji u nizu istaknutih za iskusnog advokata Larsona.

3 Komentari

 1. Da je čovjek nevin odbranio bi se sam.
  A ovi namazani advokati uzeće mu duplo veću sumu, od navodnog mita i na kraju se nagoditi da plati još toliko.
  Toliko o američkom pravosuđu.
  Ili što bi narod rekao, uklopio se VJ u sistem.

  6
  17

Ostavite komentar

*

code