Početna Društvo BIVŠI HOTEL „RUDNIK“ BIĆE SRUŠEN U SUBOTU

BIVŠI HOTEL „RUDNIK“ BIĆE SRUŠEN U SUBOTU

0

Stari hotel „Rudnik”, u centru Herceg Novog, više neće biti prijetnja i ružna slika, jer je za subotu u 15 h najavljeno njegovo rušenje.

Čitav posao trebalo bi da bude gotov do nedjelje. U opštini je jutros potpisan ugovor sa firmom „Krušo niskogradnja” koja je na tenderu jedina  dostavila ponudu za rušenje ovog zdanja. Troškove će snositi Opština u
vrijednosti od 4.600 eura.

– Prevashodno smo mislili na interes grada, a ne na našu zaradu, jer je ruševna zgrada u takvom stanju da je prijetila prolaznicima u samom centru i to je naš doprinos gradu – rekao je za Radio Jadran vlasnik firme Krušo niskogradnja, Slobodan Radović.

Uklanjanje ruinirane zgrade Rudnika neće biti lako, kaže on, ali “Krušo niskogradnja” ima svu potrebnu mehanizaciju da posao obavi kvalitetno ali prije svega i vrlo odgovorno.
Uz maksimalnu zaštitu i bezbjednost po prolaznike i objekte u okolini biće obavljeno do nedjelje – ocjenio je Radović.

Kako nam je kazala, rukovodilac Službe za javne nabavke u Opštini, dipl. ekon. Zorica Begović, elaboratom o rušenju firme “MB PROING” predlažena su dva moguća rješenja:
“Jedno je da se ruši komplet do temelja, a drugo je da se ruši do nivoa puta, s tim što će se šut koji ostane nakon rušenja ubaciti u tu rupu i izravnati, kako bi se dobio plato koji će biti zaštićen ogradom” – navodi Begovićka.

Prema njenim riječima, zahtjev za dostavljanje ponuda o rušenju poslat je na 4 adrese, između ostalih i na adresu vlasnika lokala “Bife Beograd” ( “Da Vinči” ) koji je bio veoma zainteresovan jer mu hotel zaklanja pogled, međutim ponudu nije dostavio juče do 14 h. Takođe, ponuda o izradi elaborata o rušenju poslata je na 6 adresa, međutim, javila se jedino firma “MB PROING” a elaborat o rušenju uradila je arh. Tamara Beko.
Jedan od vlasnika hotela, Aco Terzović, kazao nam je kratko “šta je tu je, i neka bude što mora biti”, ne krijući naravno žal što i on i suvlasnici ostaju bez tako vrijedne nekretnine. Trenutno vrijedne makar i samo u emotivnom smislu. Ipak:
“Nemam više ništa da kažem. Oni to moraju srušiti do nivoa puta jer dolje su dvije etaže i došlo bi do urušavanja zida i trotoara, a kliznuo bi i put. Evo vidjećemo šta će se dešavati i koju će tehniku koristiti. Treba to vrlo oprezno raditi da neko ne nastrada”.
Stari hotek “Rudnik” prvi put je oštećen u zemljotresu 1979. i nakon toga je vremenom propadao jer vlasnici nijesu imali novca da ga renoviraju a ni sruše. Posljednji “udar” pretrpio je ljetos krajem jula, kada se urušio južni dio objekta.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code