Bivši inspektor Uprave za inspekcijske poslove u Herceg Novom osumnjičen da je...

Bivši inspektor Uprave za inspekcijske poslove u Herceg Novom osumnjičen da je omogućavao građenje objekata bez dozvole

21
Podijeli

Službenici Uprave policije MUP-a – Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta Sektora kriminalističke policije su državnom tužiocu u Osnovnom državnom tužilaštvu u Herceg Novom podnijeli krivičnu prijavu protiv D.Z. (51) iz Herceg Novog, zbog osnovane sumnje da je počinio produženo krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

dav

On je, kako se sumnja, krivično djelo počinio u vrijeme dok je bio zaposlen u Upravi za inspekcijske poslove, kao inspektor zaštite prostora u ovoj Upravi. U više navrata je u periodu od 3.11.2016. godine do 29.08.2017. godine, sačinio lažne službene isprave – zapisnike o izvršenom inspekcijskom pregledu u kojima je naveo neistinite podatke vezano za činjenična stanja, saopšteno je iz Uprave policije. Ti neistiniti podaci su se odnosili na kontrolu gradnje objekata  više investitora, na području opština Herceg Novi i Tivat. Takođe, krivično djelo je, sumnja se, počinio i zato što nije preduzimao mjere iz svoje nadležnosti, shodno njegovim ovlašćenjima i važećim zakonskim propisima.

Picerija i restoran

Osumnjičeni D.Z. je na ovaj način, kako se sumnja, protivpravnim iskorišćavanjem svog službenog položaja i neobavljanjem službene dužnosti, omogućio investitorima da grade objekte bez prethodno pribavljene građevinske dozvole.

Krivična prijava protiv ovog lica je podnijeta nadležnom tužiocu, u redovnom postupku, kazali su u policiji.

21 Komentari

 1. Dobro upoznat,ne tumači ti nama ko je za što kriv i ne pominji u govoru naoružavanje,molim te.Sud će da procijeni ko je kriv,a ko prav,a strpljenje je pri kraju.I PUP i DUP treba da donose oni koji znaju što je život ,a onda neko mora da sprovodi zakon.Sve što se gradi je korisno,a ti si Dobro upoznat o čemu pričamo .

  6
  10
 2. Auuu.
  A baš me čudi, da čovjek ne povjeruje.
  A mislio sam da u Urbanizmu, Građevinskoj inspekciji
  i naročito Katastru rade sve pošteni i čestiti ljudi.

  23
  1
 3. Ухапшен бивши инспектор. Кад ће једном да ухапсе активног инспектора који је на почетку кривичног дјела? Шта имају грађани од тога што је неко ухапшен кад је направио штету за неколико генерација? Овакве “утјешне награде” не помажу опљачканом народу. Ако МУП мисли да ми улива неко повјерење у правду као грађанину, грдно се вара.

  22
 4. Da, za “neke” samo inicijali, a za ostale puno ime i prezime. Strašno!
  “Advokatu”: Ako je to tako zakonom uređeno, onda se zakon primenjuje selektivno, kao i za mnoge druge stvari!
  Da li je taj inspektor “kriv” što je srušen novi objekat u Kamenarima na autobuskoj stanici, vlasništvo MZ Kamenari?

  30
  3
 5. Katastar nam uzima pare za svoje greške,a ko se bori u ime naroda da se greške ispravljaju po službenoj dužnosti? To niko ne spominje,koliko sudskih troškova,koliko problema radi novoga katastra,koliko sekiracije i vremena….a građani ni luk jeli,ni luk mirisali.Lipši magarče dok trava naraste.

  57
 6. Urbanisticki inspektor za Herceg Novi ?O cemu mi pricamo,gdje su ti ljudi?Da neko procita njihove zapisnike i rijesenja ne bi oni gradom vise hodali.Medjutim.ne nadamo se pravdi ,ali se nadamo onoj Bozjoj pa nek sudi kome treba pocevsi od nas!!!!

  49
  2
 7. Đeci svojoj na prađedovoj zemlji nije mi omogućeno da imam UT uslove,a to znači za mene-MRŠ.Ne znam nego po propisu,neću da potplatim,čekam kraj i vjerujem u sebe i sve nas koji isto čekamo.Biće reda i zakona,pomalo te.

  57
  3
 8. Oni čine svome i tuđemu,samo ne mještanima,koji imaju nešto svoje znojem natopljene zemlje,nešto kuće oronule,pa znaju da nemaju za potpalu para.Neka,neka,mještanima nikad nije ni trebalo što ih ne pripada.Zakonom će morat da se zaštite svi sa dubokim korijenom,svoj registar duša da oforme,nema im druge.

  40
  7
 9. Gradi i zida ko nikad nije vidio ,ni krivio u Herceg Novi ,do tog dana!! Svi dobijaju dozvole ,kako znaju i umiju,sve nelegalno,samo da je takulin pun!!! A mi smrtnici,koji smo ovom gradu i državi dali pola svog imetka,kazu ne moze ,nije građevinsko,vi ste prva zona,trebala cekati nekakav ” prostorni plan” !!! Rijesvali stambeno pitanje za djecu ili gradili apartmane da se dižu pare,( ovi drugi su u prednosti) mi čekamo!!!! Pa dokle vise ovog lopovluka!!!?????

  82
  5
  • Prostorni plan cijele Crne Gore će izići u aprilu. Njime će biti riješene mnoge stvari koje lokalne uprave nisu htjele decenijama da riješe. Nije Vam kriv onaj koji gradi, bilo kuću, bilo stsmbenu zgradu, bilo hotel ili apartmane, jer sve to donodi dobrobit svakome od nas, na ovaj oli onaj način. Krivi su Vam oni koji su razvlačili donošenje planova do u beskonačnost, da bi duže primali platu u toj službi. Ne može biti teže crtati nego graditi, a evo je ispadalo da jeste. Zato, naoružajte se strpljenjem, blizi je prostorni plan za cijelu Državu : )

   20
   4

Ostavite komentar

*

code