Početna Ekonomija Bivši radnici HTP Boke nastavljaju proteste, žele reakcije Vlade, tužilaštva i sudstva

Bivši radnici HTP Boke nastavljaju proteste, žele reakcije Vlade, tužilaštva i sudstva

2

Bivši radnici HTP Boke, okupljeni u NVO Bivši radnici Boke, nastaviće poslijepodne protestno okupljanje na ulazu u Hotel Plažu. Mirno protestno okupljanje najavljeno je za 17 h.

I ovim okupljanjem bivši radnici nastojaće da skrenu pažnju nadležnih državnih organa – sudtsva i tužilaštva, na njihova neostvarena prava, odnosno dugovanja za poreze, doprinose, sudske presude, koje im Vektra Boka nije isplatila.

Prema riječima predsjednika NVO, Đorđa Rajaka, biće ovo njihovo 55-to okupljanje od početka protesta prije tri godine:

„Cilj okupljanja su i dalje naša neostvarena prava, na koja niko ne obraća pažnju. Moramo da vidimo u dogovoru sa Vladaom šta ćemo, da li da radikalizujemo proteste, možda već i od večeras“, kazao je Rajak.

Ima li i kakvog efekta protestno okupljanje kada su vlasnik firme Dragan Brković, njegova dva sina i izvršni direktor Milić Popović u pritvoru i ne mogu da ih „čuju i vide“, Rajak kaže:

„Nemam tu što da kažem. Oni su „nagrađeni“ za svoja djela. Kako su radili, tako im se dešava. Mi vršimo pritisak na Vladu, tužilaštvo, jer imamo osnovane sumnje da su Specijalno državno tužilaštvo i predsjednik Privrednog suda na vrhu ove piramide, gdje se rade sve ove prevare“, naveo je Rajak.

Kako je dodao, mole Vladu da riješi problem i da kako je kazao „lopovi vrate pare“.

„Neka vrate 5 i po miliona eura i ostalo što nam duguju. Kad je riječ o njihovom pritvoru, pa oni plaćaju svoj ceh. Nijesu su oni zbog Đorđa Rajaka ili NVO u zatvor, već zbog sebe“, ponovio je Rajak.

Iako su sredinom avgusta bivši radnici kazali da će protesti biti konstantni, odlučili su se na prekid:

„Protest smo prekinuli zbog nekih najava koje smo imali, da će nam pomoći, da ćemo dobiti makar po hiljadu, dvije eura jer mi nemamo više od čega da živimo. Štrajkujemo glađu evo 17 godina otkako su došli ovi mafijaši. Osim toga, htjeli smo da ispoštujemo i nove epidemiološke mjere“, kazao je Rajak.

Od posljednjeg protesta tokom avgusta, sa bivšim radnicima niko direktno nije razgovarao, a menadžment se radnicima obratio dva puta saopštenjima posredstvom lokalnih medija.

Podsjetićemo da je sudija za istragu Višeg suda, Radomir Ivanović, odredio pritvor do 30 dana Draganu Brkoviću, njegovim sinovima Borisu i Bojanu i izvršnom direktoru kompanije Vektra Miliću Popoviću, zbog sumnje da su prilikom privatizacije malverzacijama nanijeli štetu Hotelsko turističkom preduzeću Boka. Oni su u pritvoru od kraja avgusta.

2 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code