Početna Društvo Bivši radnici Vektra Boke opet ispred hotela Plaža: Da Skupština Crne Gore...

Bivši radnici Vektra Boke opet ispred hotela Plaža: Da Skupština Crne Gore sasluša SDT

4

Revoltirani viješću da je Vektra Boka opet za devet mjeseci, prema Montenegroberzi, u gubitku, kao i lani, 233 hiljade eura, bivši radnici i ovog četvrtka na protestu ispred „Plaže“ zatračili su „pravicu“, uporedo sa sudskim procesima.

Tvrde da se nastavlja rasprodaja vrijedne imovine Vektra Boke, čiji je račun, uglavnom, blokiran:

-Čije su pare od nekretnina? Kojim „partnerskim firmama“ se uplaćuju? Ovih dana očekujemo završnu totalnu otimačinu preostle imovine AD Vektra Boka, po ubrzanom scenariju. Specijalni tužilac ćuti po našim prijavama. Njemu je normalno da sa našom imovinom  otplaćuje kredit Vektre Montenegro od 23.700.000 eura, a da se nama ne uplaćuju doprinosi za penziju za preko 800 godina staža – navode oni.

Zato traže da Skupština Crne Gore sasluša Specijalnog državnog tužioca jer ništa ne preduzima po njihovim prijavama za, kako kažu, transparentni i organizovani kriminal, kojim se otima srce turističke privrede Herceg Novog.

Bivši radnici očekuju od Osnovnog suda u Herceg Novom i Privrednog suda  da poštuju odluku Usavnog, po kojoj njihova potraživanja prije stečaja Vektar Boke spadaju u prvi isplatni red.

Sljedeći put, protest će održati, najverovatnije ispred Suda u Herceg Novom.

4 Komentari

  1. A gdje je poreska uprava i radna inspekcija.Oni bi na ovo ZAKONSKI MORALI Reagovati jer svako kasnjenje zarada duze od tri mjeseca podljeze kazni pecacenja objekta dok se zarade,porezi i doprinosi neisplate.Mozda to vazi samo za neke,a ovi povlasceni njih nekontrolisu.

    10
  2. Ovo je otužno više i čitati. Kada nekoga zovete “bivši radnici”, time ste već njih okarakterisali kao gubitnike, koji će se načekati da im “kontraverzni biznisnem” isplati dugovanja. Prvo moraju da se podmire oni koji imaju pa tek oni koji nemaju. To je valjda “pravica” o kojoj pišete. Da je te “pravice” sa njima bi bili Specijalni tužilac, Predsednik opštine, predstavik Sindikata, pa i podrška građana. Samo komentarišem ono o čemu vi pišete, jer smatram da ste ozbiljan medij i da imate provjerene činjenice.

    15

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code