Početna Društvo Bivši radnici Vektra Boke vlasniku i upravi: „Gospodo, uradite nešto po zakonima...

Bivši radnici Vektra Boke vlasniku i upravi: „Gospodo, uradite nešto po zakonima Crne Gore“

6

Oko tridesetak bivših radnika Vektra Boke okupilo se ponovo jutros na ulazu u Hotel Plaža, ovoga puta sa transparentima “Zaboravljena HTP Boka”, “Vlasniku i upravi Vektra Boke: Tražimo hitnu isplatu svih zaostalih potraživanja i otpremninu. Gospodo, na kraju uradite nešto po zakonima Crne Gore”…

Kao i na ranijim okupljanjima istakli su iste zahtjeve vezane za isplatu zaostalih dugovanja i otpremnina.

Predsjednik NVO Udruženje radnika “Vektra Boka” AD Herceg Novi, Đorđe Rajak, kazao je da se specijalni državni tužilac i dalje ne oglašava po njihovoj prijavi da je vlasnik Vektra Boke Dragan Brković prebacio dugove Vektre Montenegro ka CKB-u, u iznosu od 23 miliona eura na imovinu AD Vektra Boka. To je vidljivo i u Planu reorganizacije koji je usvojio predsjednik Privrednog suda, Blažo Jovanić:

“To je organizovani kriminal, koji otvara pitanje da li su plaćene akcije HTP Boke prilikom navodne privatizacije. Tražimo od državnih fondova da javnosti Crne Gore prikažu uplatnice kojim su im navodno plaćene akcije naše firme, da vidimo da li je i na početku bio organizovani kriminal “, kazao je Rajak.

Ako je Dragan Brković i kupio većinski paket akcija HTP Boka to mu daje pravo na upravljanje i na dio dividende ako je bude, a ne na otimanje imovine, kazao je Rajak dalje:

“Svjedoci smo stalne prodaje imovine naše firme i istovremeno blokade računa. Gdje su pare? Tražimo da specijalni tužilac provjeri kojim i čijim firmama “sestrama” i “kćerkama” idu sredstva od prodatih objekata i zemljišta naše firme?”, naveo je on.

U međuvremenu su u Fondu PiO saznali da im radni staž nije uplaćivan od 2011. godine, što je pojedinačno po 54 mjeseca ili ukupno oko 864 godine radnog staža. Sve se to kaže dešava nakon odluke Ustavnog suda Crne Gore da njihova potraživanja spadaju u prvi isplatni red.

Ni odluke Ustavnog suda se ne poštuju jer je Privredni sud u stanju faktičke autonomije u odnosu na ostale sudove, tvrdi Rajak:

“Ovo je još jedan pokušaj da se obratimo domaćim organima prije završne pljačke. Poslije pljačke ide bankrot koji će da “pegla” Privredni sud. Ne želimo da se to dogodi na našu štetu, pa da moramo stranim ambasadama objašnjavati kada smo opljačkani i mi i strane banke”, poručio je Rajak.

Niko iz kompanije ni danas se nije obratio radnicima, a na početku protesta Rajak je pročitao dopis direktora Milića Popovića u kojem ih upozorava da skup ispred Hotela Plaža nijesu prijavili menadžmentu i da će biti odgovorni u slučaju narušavanja javnog reda i mira ili eventualnog nastanka štete.

6 Komentari

  1. Većeg zla moje oči nisu gledale . Još nam nisu dali sezonske plate . Spaleviću , Popoviću , Brkoviću sve će vam ovo na nos izać kunem vam se .

    14
    2
  2. Ako dobiju radnici Boke zasto nebi to isto dobili radnici Mjesovitog Juznog Jsdrana, Vinoprometa PKB itd. Nego polako ajte doma pola je vas glasalo za ovo.

    23
    7

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code