Početna Oko nas Budva Blago poboljšanje u Budvi, ali traže produženje epidemioloških mjera

Blago poboljšanje u Budvi, ali traže produženje epidemioloških mjera

0

Nakon uvođenja posebnih mjera Ministarstva zdravlja i Opštinskog Tima za zaštitu i spašavanje, broj oboljelih od virusa covid-19 u Budvi je u blagom opadanju. Uvedene mjere dale su pozitivne rezultate, ali zdravstvena situacija je i dalje zabrinjavajuća, saopšteno je iz Opštine Budva.

Foto: Pixabay

“Trenutno je u Budvi 769 oboljelih, što je približno broju inficiranih koji je na dan 10.02.2021. godine iznosio 830. S obzirom na trenutno poboljšanje i dalje postoji opasnost od širenja infekcije covid-19. Činjenica je da je shodno stopi kumulativne incidencije Budva i dalje u crvenoj zoni, da je broj oboljelih u odnosu na broj stanovnika među najvećima u Crnoj Gori, što procentualno izraženo čini dio od 10% od ukupno oboljelih u Crnoj Gori”, poručuju u saopštenju.

Iz budvanske opštine, zatražili su od IJZCG da se aktivne mjere produže i naredne dvije nedjelje.

“Opštinski Tim za zaštitu i spašavanje predlaže Ministarstvu zdravlja, IJZCG i Savjetu za borbu protiv covid-19 da se posebne mjere za Opštinu Budva produže i u narednih 15 dana, a koje se odnose na lockdown (zaključavanje)”, ističu iz opštine Budva.

Predložili su mjeru da se za ugostiteljske, uslužne i zanatske djelatnosti koje imaju manji broj zaposlenih dozvoli rad pod uslovom da se strogo poštuju propisane mjere, boravak jednog korisnika usluga na 10m2, uz držanje distance i nošenje zaštitne maske.

“Od nadležnih državnih organa se očekuje da po prispijeću najavljenog kontigenta vakcina Budva bude među prvim gradovima, u kojima će se započeti sa vakcinacijom kako prioritetnih grupa tako i opšte populacije. Pozivamo Ministarstvo zdravlja da uvažavajući epidemiološku situaciju u Budvi kao i veliko procentualno ušešće broja inficiranih u ukupnom broju u Crnoj Gori, opredijeli odgovarajući broj vakcina za građane Budve kako bi se kroz proces imunizacije došlo do poboljšanja epidemiološke situacije”, dodaju u saopštenju.

Opštinski Tim za zaštitu i spašavanje apeluje na građane, preduzetnike i pravna lica da se pridržavaju donijetih mjera i zakona, te na taj način daju svoj doprinos u borbi protiv širenja koronavirusa.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code