Početna Društvo Blizu 4 hiljade hercegnovskih đaka od 3. septembra u klupama

Blizu 4 hiljade hercegnovskih đaka od 3. septembra u klupama

5

Nastavnu 2018/2019. godinu od ponedjeljka, 3. septembra, će u 5 osnovnih škola (uključujući Muzičku) i Srednju mješovitu pohađati skoro 4 hiljade đaka. Upis još traje i brojčano stanje se mijenja svakodnevno, tako da u školama raspolažu samo sa trenutnim podacima.

Najviše đaka i ove godine biće u OŠ Dašo Pavičić na Toploj, za sada 1346, ili 20 više nego u protekloj. Od tog broja 150 je prvaka.

U OŠ Ilija Kišić u Zelenici upisano je 36 prvaka, koji će biti raspoređeni u dva odjeljenja u matičnoj zgradi u Zelenici. Nastavnu godinu pohađaće za sada 390 učenika.

U OŠ Orjenski bataljon u Bijeloj upisana su za sada 84 prvaka, odnosno u svih devet razreda biće 634 đaka.

U JU SMŠ Ivan Goran Kovačić nastavnu 2018/2019. pohađaće 1041 srednjoškolac.

Prijemi prvaka i podjela rasporeda

Za sve prvake, 3. septembra će tradicionalno u holovima ili svečanim salama škola biti upriličeni zabavni porogrami u znak dobrodošlice, zatim podjela rasporeda časova i udžbenika.

Prijem prvaka u najvećoj OŠ Dašo Pavičić biće u 8 h. Jutarnja smjena, u kojoj su odjeljenja III, IV, VII i IX razreda po raspored treba da dođu u 7,30 h. Podjela rasporeda za učenike poslijepodnevne smjene , odnosno odjeljenja II, IV, VI i VIII razreda počeće u 10 h.

Svečani prijem prvaka u OŠ Ilija Kišić u Zelenici biće upriličen u 8,30 h. Podjela rasporeda za učenike VI, VII, VIII i IX razreda i 4 odjeljenja djece koji se školuju po posebnom programu počeće u 8 h. Učenici II, III, IV i V razreda po raspored treba da dođu u 13:15 h.

Prijem prvaka u OŠ Milan Vuković počeće u 9 h.

Kad je riječ o OŠ Orjenski bataljon u Bijeloj, prijem prvaka za učenike u matičnoj zgradi i područnim jedinicama biće priređen u glavnoj zgradi od 10 h. Iz ove škole obavještavaju roditelje učenika I, II i III razreda, da od ponedjeljka 03.09. do 05.09.2018. godine, od 8:00 do 14:00 h, u prostorijama biblioteke škole, mogu preuzeti udžbenike za I, II i III razred, poklon SO Herceg Novi.

5 Komentari

 1. A sto roditelji djece drugog razreda na Toploj ne znaju kad djeci pocinju casovi nikom ništa. Ipak su to djeca od 7 godina i veliki broj roditelja je prinudjen da ih vodi u skolu (ne mogu sami zbog udaljenosti itd). Toliko rasulo u skoli da je to tragicno. Bitno je da se strogo pridržavaju da djeca čekaju ispred skole da uciteljica dodje po njih. A sto ništa drugo ne funkcioniše to nije problem.

  10
  3
 2. Bilo bi lijepo da se u eri elektronske komunikacije Nastavnici dogovore i opste informacije koliko kojih sveski i kakvog formata i ostale Skolske opreme treba za svaki razred pa da uz knjige kad ih kupujemo kupimo i sve ostalo sto bi bilo mnogo jednostavnije i lakse.

  10
  3
 3. Da ako budu mogli doci da ulaza u Skolu posto je od parkiranih kola to vrlo opasno. A mozda se i ovaj parking servis i komunalno napokon smiluju i postave neke stubice ili slicno na stranu izmedju Svecane sale i novog igralista (Bucarskog terena) posto je tu stvarno strasno kad se idioti parkiraju uza zid a onda je djaci i svi ostali cesu o kola koja prolaze i samo je pitanje dana kad ce neko nastradat.
  Inace djeco steta sto Ministarstvo nema sluha da se u primorskim gradovima pocetak skole pomjeri za 10ti ili 15ti Septembar kad barem koliko toliko padnu temperature i ode i ovo malo turista kojih imamo kroz Novi (ne racunam Budvu ovdje kazu da je tamo dusa dusu davila) i ostale primorske gradove.

  10
  4

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code