Početna Društvo BLOKADA PUTA, ALARMIRANJE MEDIJA, PA DOPISI NADLEŽNIMA…

BLOKADA PUTA, ALARMIRANJE MEDIJA, PA DOPISI NADLEŽNIMA…

0

ubli_blokadaPrepuni kontejneri smeća jutros su osvanuli u čitavoj opštini Herceg Novi. Kamioni JP “Čistoća” nisu mogli da odvoze smeće na Dugonju zbog jučerašnje blokade puta mještana. Iza 9.30 ipak su radnici “Čistoće” počeli s pražnjenjem kontejnera.

Mještani su blokadom puta pokušali da upozore nadležne da zaustave, po njima, deponovanje opasnog otpada na gradskom smetlištu, u blizini njihovog sela.

Picerija i restoran

 

Saznajemo da je danas trebalo da se direktor “Čistoće” Borivoje Bonić sastane sa predstavnicima sela Ubli, ali kako nam je rekao predsjednik MZ Špiro Dragojlović svima će prvo uputiti dopis, a onda se u nedjelju ponovo okupiti u Ublima.

Dopis će u toku dana proslijediti predsjedniku opštine Dejanu Mandiću, Sekretarijatu za stambeno komunlane poslove, Područnoj jedinici policije i JP “Čistoća”. Tu će saopštiti svoje zahtjeve. Tek nakon toga biće prilike da se o ovom problemu razgovara.

Podsjetimo da su predsjednik Mandić i menadžment Jadranskog brodogradilišta demantovali da kamioni odvoze grit iz Bijele na Dugonju. Taj otpad od pjeskarenja brodova se pohranjuje u specijalne vreće i ostaće privremeno u krugu Brodogradilišta, dalje od obale.

– To je obična glupost i bespotrebno dizanje prašine i optužbi na račun Brodogradilišta – odgvorio nam je kratko predsjendik Odbora direktora Stanko Zloković, najavljujući za četvrtak press ne samo povodom odlaganja grita, već i novih poslova i kadrovskim promjena u Brodogradilištu.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code