Početna Ekonomija Blokirani računi za preko 50 firmi u Herceg Novom: Duguju blizu 7...

Blokirani računi za preko 50 firmi u Herceg Novom: Duguju blizu 7 miliona eura

30

Na posljednjem spisku Centralne banke Crne Gore preduzeća sa blokiranim računima nalazi se i preko 50 firmi iz Herceg Novog, čiji ukupni iznos blokade skoro 7 miliona eura.

Račun sa ubjedljivo najvećim dugovanjima je Društva za spoljnotrgovinski promet i agencijske usluge Bijela, M.Balića, kojem je račun blokiran na 2,9 miliona eura.

Picerija i restoran

Slijedi DSK doo – Društvo za proizvodnju i trgovinske usluge,  kojima je račun blikiran na 657,3 hiljade eura, pa Daž doo na 525,5 hiljada, Datex sa blokadom od 443, 4 hiljade.

Kompaniji koja je radila Postorjenje za prečišćavanje otpadnih voda u Nemiloj, Mas Gintaš, blokada računa iznosi 350, 8 hiljada eura, DOO Glamour Herceg Novi sa blokadom od 370, 4 hiljade, Riviera menagment and development resort blokiran je na 296,5 hiljada eura, Bigi company sa 217,4 hiljade eura, Montenegro project doo ima “zamrznut” račun na 215,1 hiljadu eura.

Račun AD za hotelijerstvo i turizam, Vektra Boka, „tek“ je 10 dana u blokadi, na trenutni iznos od 35.182 eura. Račun sa najmanjom blokadom u opštini Herceg Novi je firme Inter Oil, čija blokada iznosi samo 1,36 eura.

Inače na posljednjom spisku CBCG sa blokiranim računima, nalazi se 167 kompanija više nego na prethodnom. Kako je saopšteno iz CBCG 17,5 hiljada kompanija je sa evidencije Centralnog registra privrednih subjekata (CRPS) Poreske uprave i CBCG. Od ukupnog broja blokiranih preduzeća, 3,57 hiljada ih je na evidenciji CBCG, a ne nalaze se u CRPS-u.

30 Komentari

 1. Sve su to gazde na baterije i ti sto su duzni i ovi sto jos rade uzimali su kredite trosili samo na sebe na svoje potrebe dzipovi jahte ziva istina a radnicima je uvek kasnila plata i po nekoliko meseci a kad bi radnik trazio platu dobijao bi negativan odgovor i cudno gledanje
  sa visine znam iz licnog iskustva tako i treba da propadnu bolje nego da muce drugoga

 2. Treba im oduzeti stanove, kuće, automobile i dati radnicima tih firmi na raspolaganje. Što inspekcija ne uleti npr. u Primato i utvrdi kako Panto, koji je napravio ogromni dug sa bivšom firmom i nije odgovarao, danas ponovo posluje i plaća doprinose radnicima. Otvore firme na djecu i nastave da kradu i radnike i državu.

  62
  1
  • Panto je skrljao 130 meleona kredita zsduzio imovinu PKB to banke prodale Pantovčak sin od stečajnog Ostojića kupio UNIPPROM i dvije tri samousluge…sve na kredit s tata spiskso sve.Sve
   Uz pomoć stečajnog i Privrednog suda. Dje ovo ima još. Nezavisni kao novinari nisu odavle

   44
 3. Dobro pametmjakovici, vjerovatno su vlasnici firmi cekali vas savjet, da im rijesite problem. Gledajte svoja posla, bavite se svojom kucom, ne sladite se tudjoj nesreci.

  23
  34
  • Mozda treba da im aplaudiramo,koliko je iz tih firmi radnika otislo kuci sa ko zna koliko plata koje im se duguju i koje nikad nece vidjet,koliko je trebalo para od toga da se slije u budzet koji cemo ja i ti i svi gradjani morat na neki nacin nadomjestit,koliko je firmi koje su saradjivale sa njima zakinuto i upalo u finansijske probleme,tako da je to problem svih nas!

   45
 4. DAŽ doo Bijels je Tomo Kovač tzv.pekara Aleksandrija kojoj je yyOpštins odnosno SNP dodijelio Oktobarsku nagradu.
  Vektora je HTP BOKA Brković
  Datex je čuveni privrednik Dado T. koji sada gradi autopraonicu u ZL bez papira i u blokadi.
  Gde ovo još ima.

  55
  3
 5. O čemu raspravljati dje je Panto sa starom firmom koliko je dužan ostao a evo i sa novom Primato se zatvara i opet dug ogroman a sin se šepuri sa autom od 100hilj.radnici gladni i nesretni

  58
  1
  • Panta ima prijatelje koji ga stite,a ako treba promjenice zakon tako da on dobije ono sto duguje.Bice da nije kriv onaj sto je p….,nego onaj sto je cuo.
   Svi Vi dobro znate ko je na vrhu piramide,ali …….Laku noc Novi.

   22
   2
 6. Kukala im majka,sve frajeri na baterije! Iphone,djipovi,Armani skockani pa u Gradsku! A, duzni i bogu i narodu! Ovaj Balic dok je ziv ne moze vratit dugove,tesko je i izgovorit cifru,a bogami i ovi za njim crno im se pise. Sacuvaj Boze kako imaju obraza setat gradom!!!!! LIjepo li je mirno spavat,pa ni racun za vodu ne dugovat!

  70
  1
 7. A imaju li vlasnici kakvu imovinu za namirivanje stete ili se uvijek kriju iza “drustva sa ogranicenom odgovornoscu”, mislim da bi tu trebalo mjenjati zakone, pogotovo ako su ostecena treca lica!!!

  58
  1

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code