Početna Društvo Blueline će obavljati gradski i prigradski prevoz i narednih 5 godina

Blueline će obavljati gradski i prigradski prevoz i narednih 5 godina

14

Hercegnovska autoprevozna kompanija Blueline jedina je dostavila ponudu za obavljanje gradskog i prigradskog prevoza za narednih 5 godina, na konkurs koji je krajem decembra objavio opštinski Sekretarijat za komunalno stambene poslove i zaštitu životne sredine.

Kako su nam kazali u ovom Sekretarijatu, kompanija Blueline dostavila je potpunu i ispravnu dokumentaciju, po uslovima koji su zahtijevani konkursom, ali će konačna odluka, tj potvrda biti donijeta najvjerovatnije za 15-ak dana.

Inače riječ je o prevozu putnika na 10 gradskih i prigradskih linija:

Igalo – Kamenari – Igalo,
Sutorina – Kamenari – Sutorina,
Igalo – Meljine – Igalo (kružna),
Herceg Novi – Kruševice – Herceg Novi,
Herceg Novi – Sitnica – Vrbanj – Herceg Novi,
Herceg Novi – Prijevor – Herceg Novi,
Herceg Novi – Mojdež – Herceg Novi,
Herceg Novi – Njivice – Herceg Novi,
Herceg Novi – Ubli – Herceg Novi i
Mardari – Rose – Zabrđe.

Novina je linija od Sutorine do Kamenara i nazad, koja bi prema za sada predviđenom planu, trebalo da bude svaka treća, na relaciji od Igala do Kamenara.

Postojeći konkurs prema kojem je takođe kompanija Blueline obavljala usluge gradskog i prigradskog prevoza proteklih 5 godina, ističe 19. marta.

Inače kompanija Blueline u voznom parku posjeduje 60 autobusa, a prevoz putnika u lokalu obavlja više od 3 i po decenije.

14 Komentari

  1. Nisu nikada ni prekidali zadnjih 30 godina. Oni i niko drugi. Dozivotni prevoznici za narednih deset generacija . To ima samo u Herceg Novom i nigdje dalje. Ovi drugi zadnjih 30 godina vise nikad nisu ucestvovali na nekom kobajagi konkursu. Tada bio stari Lucic pa sin pa unuk pa praunuk….

  2. Ima nekih stvari koje je trebalo bolje definisat ali sigurno imamo naj bolji gracki prevoz u drzavi pogledajte kakav je prevoz u glavnom gradu i nasta autobusi lice

  3. Potrebna je konkurencija Gradske linije su iste ako ne i gore vec 2o god Nekad u isto vrijeme ide kruzni i kamenarski pa cekaj pola sata…… Da ne pricamo o progradskim linijama kad djaci ne idu u skolu sa Poda ide ujutro rano jedan autobus i vraca se u dva i deset Divno….

  4. Naučite konduktere i vozače da budu gostoljubljivi i osnovu engleskog jezika, takođe označite stajališta i postavite tablu na kojoj će stranci jasno vidjeti gdje koji autobus ide i u koje vrijeme..

  5. Sinoć su poslali MAN u Novi Sad sa nailonom umjesto zadnjeg stakla…na auto put BG NS je nailon otpao i ostali su tako dok nije došao drugi autobus (skoro uru -pomeli se od zime) i putnici su onda prešli u njega…Nevjerovatno je da je autobus u takvom stanju uopšte krenuo i da su ga na granicama i takvog pustili…Inače u pitanju je stvarno vrhunski autobus i stvarno je milina voziti se njime ali…stvarno od takve renomirane firme i za koju inače imam sve pohvale ovo je strašno

  6. jedini gradski prevoz u CG koji je redovan , autobusi klimatizovani , cijene nisu mijenjali u lokalu poslednjih 15god. svak acast treba im dati citavo primorije da odrzavaju.

  7. U zadnje vrijeme se nisu bas nesto pokazali.Ne zna se raspored voznje i prorijedili su liniju Igalo Kamenari.Za vikende da i ne pricamo.Pa trebalo ih je malo usloviti da se to popravi ili naci novog prevoznika koji ce to obavljati kako treba.

  8. Mislim da ” Blu Line” dobro obavlja posao i nikada se u njih nijesam razočarao. Iznio bih jedan predlog. ” Blu Line” obavlja lokalni prevoz i u HN i u Kotoru. Linija u Kotoru ide do Kostanjice, a linija u HN do Kamenara. Mada danas ima priličan broj veza iz Kotora do HN ( iz Bijelog Polja, Nikšića, Podgorice, Bara, Ulcinja itd) , zar “Blu line” ne bi mogli okretište iz strane Kotora i HN napraviti u nekoj zajedničkoj tačci-destinaciji na Verigama ( na granici dvije opštine) , jer bi time omogućili bolju povezanost dvije opštine. Dosta ljudi iz HN putuje za Risan, Kotor i nazad, a mislim da bi autobuske linije trebalo prilagoditi potrebama građana.

  9. Svaka cast, najbolji prevoz imamo u Crnoj Gori. Sve novi autobusi plus tacni i uredni, kamo srece da nam je sve kao prevoz u gradu….

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code