Početna Društvo Blueline će obavljati gradski i prigradski prevoz i narednih 5 godina

Blueline će obavljati gradski i prigradski prevoz i narednih 5 godina

14

Hercegnovska autoprevozna kompanija Blueline jedina je dostavila ponudu za obavljanje gradskog i prigradskog prevoza za narednih 5 godina, na konkurs koji je krajem decembra objavio opštinski Sekretarijat za komunalno stambene poslove i zaštitu životne sredine.

Kako su nam kazali u ovom Sekretarijatu, kompanija Blueline dostavila je potpunu i ispravnu dokumentaciju, po uslovima koji su zahtijevani konkursom, ali će konačna odluka, tj potvrda biti donijeta najvjerovatnije za 15-ak dana.

Inače riječ je o prevozu putnika na 10 gradskih i prigradskih linija:

Igalo – Kamenari – Igalo,
Sutorina – Kamenari – Sutorina,
Igalo – Meljine – Igalo (kružna),
Herceg Novi – Kruševice – Herceg Novi,
Herceg Novi – Sitnica – Vrbanj – Herceg Novi,
Herceg Novi – Prijevor – Herceg Novi,
Herceg Novi – Mojdež – Herceg Novi,
Herceg Novi – Njivice – Herceg Novi,
Herceg Novi – Ubli – Herceg Novi i
Mardari – Rose – Zabrđe.

Novina je linija od Sutorine do Kamenara i nazad, koja bi prema za sada predviđenom planu, trebalo da bude svaka treća, na relaciji od Igala do Kamenara.

Postojeći konkurs prema kojem je takođe kompanija Blueline obavljala usluge gradskog i prigradskog prevoza proteklih 5 godina, ističe 19. marta.

Inače kompanija Blueline u voznom parku posjeduje 60 autobusa, a prevoz putnika u lokalu obavlja više od 3 i po decenije.

14 Komentari

 1. Nisu nikada ni prekidali zadnjih 30 godina. Oni i niko drugi. Dozivotni prevoznici za narednih deset generacija . To ima samo u Herceg Novom i nigdje dalje. Ovi drugi zadnjih 30 godina vise nikad nisu ucestvovali na nekom kobajagi konkursu. Tada bio stari Lucic pa sin pa unuk pa praunuk….

  2
  1
 2. Ima nekih stvari koje je trebalo bolje definisat ali sigurno imamo naj bolji gracki prevoz u drzavi pogledajte kakav je prevoz u glavnom gradu i nasta autobusi lice

  3
  1
 3. Potrebna je konkurencija Gradske linije su iste ako ne i gore vec 2o god Nekad u isto vrijeme ide kruzni i kamenarski pa cekaj pola sata…… Da ne pricamo o progradskim linijama kad djaci ne idu u skolu sa Poda ide ujutro rano jedan autobus i vraca se u dva i deset Divno….

  12
  4
 4. Naučite konduktere i vozače da budu gostoljubljivi i osnovu engleskog jezika, takođe označite stajališta i postavite tablu na kojoj će stranci jasno vidjeti gdje koji autobus ide i u koje vrijeme..

  28
  4
 5. Sinoć su poslali MAN u Novi Sad sa nailonom umjesto zadnjeg stakla…na auto put BG NS je nailon otpao i ostali su tako dok nije došao drugi autobus (skoro uru -pomeli se od zime) i putnici su onda prešli u njega…Nevjerovatno je da je autobus u takvom stanju uopšte krenuo i da su ga na granicama i takvog pustili…Inače u pitanju je stvarno vrhunski autobus i stvarno je milina voziti se njime ali…stvarno od takve renomirane firme i za koju inače imam sve pohvale ovo je strašno

  29
  6
 6. jedini gradski prevoz u CG koji je redovan , autobusi klimatizovani , cijene nisu mijenjali u lokalu poslednjih 15god. svak acast treba im dati citavo primorije da odrzavaju.

  32
  14
 7. U zadnje vrijeme se nisu bas nesto pokazali.Ne zna se raspored voznje i prorijedili su liniju Igalo Kamenari.Za vikende da i ne pricamo.Pa trebalo ih je malo usloviti da se to popravi ili naci novog prevoznika koji ce to obavljati kako treba.

  18
  8
 8. Mislim da ” Blu Line” dobro obavlja posao i nikada se u njih nijesam razočarao. Iznio bih jedan predlog. ” Blu Line” obavlja lokalni prevoz i u HN i u Kotoru. Linija u Kotoru ide do Kostanjice, a linija u HN do Kamenara. Mada danas ima priličan broj veza iz Kotora do HN ( iz Bijelog Polja, Nikšića, Podgorice, Bara, Ulcinja itd) , zar “Blu line” ne bi mogli okretište iz strane Kotora i HN napraviti u nekoj zajedničkoj tačci-destinaciji na Verigama ( na granici dvije opštine) , jer bi time omogućili bolju povezanost dvije opštine. Dosta ljudi iz HN putuje za Risan, Kotor i nazad, a mislim da bi autobuske linije trebalo prilagoditi potrebama građana.

  34
  5

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code