Početna Sport Boćarski klub Meljine strijemi ka I ligi

Boćarski klub Meljine strijemi ka I ligi

1

Nakon kompletne obnove i „oživljavanja“ terena u Meljinama, okupljanja ekipe i učešća na crnogorskim turnirima, Boćarski klub Meljine dobio je i novu upravu.

Foto: Boćarski klub Meljine

Na Skupštini kluba dugogodišnji član i jedan od sponzora obnove terena, Radovan Bojanović, izabran je za predsjednika Upravnog odbora, a za sekretara Ivan Gazivoda. Na Skupštini je između ostalog prihvaćen Izvještaj o radu za prošlu godinu, napravljen plan rada za narednih 6 mjeseci.

Sekretar kluba, Ivan Gazivoda, za Radio Jadran objašnjava da će prioritet u radu biti dovršetak rekonstrukcije terena ( postavljanje semafora, mreža ) i prioritetno – plasman u I ligu:

Foto: Boćarski klub Meljine

„U ovom trenutku teško je ocijeniti koliko će finansijskih sredstava biti neophodno za dalje funkcionisanje kluba. Naš budžet mora biti negdje oko 5 do 6 hiljada eura. Klub se finansira uz pomoć lokalne uprave i prijatelja kluba“, naveo je Gazivoda.

U upravi su zadovoljni dosadašnjim dijelom sezone, jer nakon V odigranih kola zauzimaju ubjedljivo I mjesto u II crnogorskoj ligi. Daljim nastavkom sezone na putu su da nakon 7 godina vrate prvoligaški status.

„Imamo 4 pobjede i do prekida prvenstva zbog epidemije korona virusa bili smo na prvom mjestu. Nadam se da ćemo nastaviti istim tempom, ukoliko sezona uopšte bude nastavljena“, uvjeren je Gazivoda.

Nastavak uspješnog niza rezultata koji postiže BK Meljine, rezultat je reorganizacije kluba prije dvije godine, ne samo kadrovske već i ambijentalne, rekonstrukcijom i modernizacijom terena, čime su se stvorili uslovi da se klub takmiči u II, a kako se nada uprava kluba, sljedeće godine i u I ligi.

Foto: Boćarski klub Meljine

„Napravili smo terene sa 4 zoga umjesto sa dva. Pomogla nam je Opština Herceg Novi, MZ Meljine kao i brojni prijatelji kluba. Do sada je ukupno uloženo oko 17 hiljada eura. Uspješno smo organizovali dva turnira – jedan povodom Dana opštine, a drugi tokom Praznika mimoze ove godine“, istakao je Gazivoda.

On je podsjetio da su prošlu sezonu igrali kao trećeligaši, ove godine otišli korak naprijed ka II ligi i nadaju se da bi već od sljedeće sezone mogli biti u I ligi:

„Na taj način Herceg Novi bi imao dva prvoligaška kluba – osim BK Val tu bi bio i BK Meljine. Klub broji 12 aktivnih igrača. Od ove sezone „pojačani“ smo Mihailom i Bogdanom Đurovićem iz Budve, koji će biti u klubu i naredne sezone. Bogdan je među ljubiteljima boćanja poznat kao vjerovatno i najbolji igrač boća u Crnoj Gori ikada. Njegov sin Mihailo, igrač je reprezntativnog kalibra i njih dvojica bili bi nosioci svake ekipe koja se u I ligi bori za titulu šampiona. Onda možete pretpostaviti koliko nam znače u drugoligaškom timu. U planu nam je dovođenje još jednog „jakog“ igrača, ali otom potom“, priča Gazivoda.

Klub je u protekle dvije sezone pružio priliku mlađim igračima – Marku Dašiću i Žarku Murišiću, od kojih imaju velika očekivanja.

1 komentar

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code