Početna Kultura Boemski duh Beograda i Skadarlije večeras i sjutra u Gradskoj kafani

Boemski duh Beograda i Skadarlije večeras i sjutra u Gradskoj kafani

4

Manifestacijom Dani Beograda večeras i sjutra veče u Gradskoj kafani biće nastavljen program jubilarnog 50. Praznika mimoze. Specijalni gosti gatro večeri biće vrhunski kuvari skadarlijskog restorana “Tri šešira”, uz orkestar Dače Jovanovića, glumicu Ljiljanu Jakšić i KUD Talija.

Najavljena predstava “Dobrodošli u kabare Beograd”, sa Tanjom Bošković i Radetom Marjanovićem, otkazana je zbog loših vremenskih uslova, usljed kojih avion iz Bograda jutros nije poletio, obrazloženo je na press konferenciji.

Prema riječima menadžera Opštine Herceg Novi, Dragana Šimraka, Dani Beograda u okviru Praznika mimoze organizuju se već treću godinu, a on očekuje da će tradicija biti nastavljena.

– Kroz dvije večeri gastro kuhinje, koje će biti održane u Gradskoj kafani, imaćemo priliku da vidimo i probamo sve one divne specijalitete koje, kao česti gosti u našem prijateljskom gradu Beogradu, posebno u Skadarliji, u restroanu “3 Šešira”, možemo probati – ističe on.

Nosilac organizacije ove manifestacije u okviru Praznika mimoze već 3 godine je Turistička organizacija Beograda. Njen pr, Jelena Stanković, kazala je, uz čestitke za 50 godina Praznika, da Beograd dobro zna koliko je važno imati manifestacije koje su višedecenijski čuvari tradicije.

– Posebno smo se potrudili da sadržajem doprinesemo obilježavanju ovog jubileja. Gastronomske skadarlijske večeri i Skadarlija su naša tradicija i najbolje predstavljaju Beograd. Biće upriličene u Gradskoj kafani, koja je institucija vašeg grada – poručuje Stanković.

Kako kaže, postoji mogućnost da do kraja Praznika mimoze predstava Kabare Beograd, ipak, bude odigrana.

Predstavnica TO Herceg Novi, Tanja Mrkaić podsjetila je da su dvije Turstičke organizacije prošle godine u maju potpisale Protokol o saradnji, što predstavlja još jedan dokaz o dugogodišnjim uspješnim odnosima i razmjeni iskustava.

Ulogu suorganizatora velikog broja manifestacija u programu Praznika mimoze imala je Gradska kafana, koja posluje okviru kompanije Lighthouse of Montenegro. Menadžer, Božidar Marković podsjeća na gastro manifestacije koje su u dosadašnjem dijelu Praznika mimoze upriličene u Gradskoj kafani.

– Ostale su najljepše stvari prepuštene nama, tako da ćemo se potruditi da ljudima maksimalno dočaramo boemsku priču Beograda i Skadarlije. Sva hrana koja se sprema kod nas radi se po receptima kolega iz “Tri šešira”. Nikakve improvizacije neće biti, jer se radi po tradicionalnoj recepturi – obećava on.

Restoran “Tri šešira”, star gotovo vijek i po, drugu godinu gost je Praznika mimoze. Menadžerka kuhinje, Milica Petković, najavljuje da će Novljanima i gostima Gradske kafane hranu spremati dva vrhunska kuvara iz ovog restorana, po originalnim recepturama.

Press konferenciju u foajeu Dvorane Park uljepšali su nastupi glumice Ljiljane Jakšić sthovima Đure Jakšića, ali i KUD-a Talija i orkestra Dače Jovanovića iz “Tri šešira”.

Početak gastro manifestacije u Gradskoj kafani zakazan je za 20 časova.

4 Komentari

  1. meni se cini da je u vecini manifestacija gdje su otisle nase pare,glavna publika i degustatori,poznata lica menadjer,svita iz turisticke i dr.OTUZNO DJELUJU OVDJE ZA OVIM STOLOM KAO UCESNICI OVE MANIFESTACIJE.prirodno bi bilo da stoje i da se negdje udjenu medju publiku ako je i bilo osim zaposlenih iz hf koji su na sluzbi.plasim se da ce od degustacija i prezderavanja snositi posljedice u vidu prekomjerne tezine,a blizi se ljeto.lijepo bi bilo da mi koji smo doprinjeli ustolicavanju navedenih okusimo blagodeti lagodnog zivota,pa da besplatno negdje veceramo i malo se provedamo,a ne stalno jedni te isti.obisli su pola evrope i bivsu nam drzavu za ovo kratko vrijeme i opet malo.pitaju li se imaju li vecina ujutro dati djeci za dorucak 1 euro.sramota

    14
    4

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code