Početna Oko nas Kotor Bogat program i sedmog dana Kotorskog festivala pozorišta za djecu

Bogat program i sedmog dana Kotorskog festivala pozorišta za djecu

0

Na Ljetnjoj pozornici je u okviru glavnog pozorišnog programa izvedena hrvatska predstava “Nikomu pravo” u produkciji Kazališta lutaka iz Zadra, u režiji Ane Prolić. U predstavi su igrali Juraj Aras, Sanja Zalović, Dominik Karakašić, Irena Bausović, Anđela Ćurković Petković, Tamara Šoletić, Radojka Kozulić i Robert Košta

“LAGARIJE – Predavanje o surogatu”, koja je produkcija Kotorskog festivala pozorišta za djecu, Kulturnog centra “Nikola Đurković” Dramskog studija “Prazan prostor” u režiji Mirka Radonjića, izvedena je sinoć u KC “Nikola Đurković”. “Lagarije – predavanje o surogatu” je predavanje-performans namijenjen djeci i mladima, a rađen prema motivima animiranog filma Surogat Dušana Vukotića.

Takođe, kroz nekoliko programa je brojnu publiku okupila i scena na Trgu od oružja, najprije izvođenjem Baletskog studija Adagio iz Beograda sa programom “Peća i vuk”, dok je samo sat kasnije nastupio Studio za balet i ples iz Kotora, sa programom “Šuma pjeva, šuma blista”.

Pjaca od kina, kao ove godine posebno popularan festivalski kutak, bila je mjesto za još jedan zanimljiv scenski izraz. U okviru programa Dječijeg scenskog stvaralaštva, publika je ispratila program “Helen Doron: Isječak iz A Tale of Two Tales”.

U Galeriji solidarnosti Kotor organizovan je okrugli sto na temu “Muzika i pozorište”, a Festival gudača je u Muzeju grada Perasta upriličio koncert polaznika radionica, pod nazivom “Punim jedrima”.

Program Festivala gudača nastavlja se i danas, u Crkvi Svetog Duha, koncertom predavača muzičkih radionica, a pod nazivom “Prijatelji”, u 21h.

Danas će na Ljetnjoj pozornici u 21:30h biti izvedena predstava “Pitam se, pitam, koliko sam bitan?” Pozorišta “Boško Buha” iz Srbije, po tekstu Erlenda Lua, a u režiji Jane Mariči.

U predstavi igraju: Stefan Bundalo, Aleksandar Milković, Teodora Ristovski, Miloš Vlalukin i Jelena Trkulja. Erlend Lu, čuveni norveški savremeni pisac i jedan od omiljenih pisaca domaće čitalačke publike, napisao je i serijal knjiga za djecu čiji je glavi junak vozač viljuškara Kurt

U Kulturnom centru “Nikola Đurković”, u okviru edukativno-teorijskog programa, u 18h će biti organizovan okrugli sto na temu “Pozorište za djecu i mlade u funkciji socijalnih promjena.

Trg od oružja će tokom osmog festivalskog dana u 19:30h biti mjesto izvođenja plesnog performansa Infinity Dance grupe iz Kotora, dok će u 21h NVU “Djeca Tivta” i Dječiji savez Podgorice publici predstaviti program “Rukom želimo Sunce taknuti”.

Pjaca od kina u 20:30h biće mjesto za promociju knjige “Upoznajte Akiko”, autora Stefana Tićmija. Ovaj program dio je književnog festivalskog segmenta. Moderatorka književne večeri je Maja Grugurević.

Još drugih programa pripremljeno je za osmi dan festivala, a kompletan program sa satnicom može se naći na sajtu www.kotorskifestival.me.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code